Je veux les bonbons! Nu, zău....

Ooooaaaauuuu!
Stiu de mult clipul de mai jos, mi se pare foarte funny si mesajul e atat de tare. Nu vrei urlatori mici pe langa tine carora nu le vei face fata, use condoms!

Numai ca azi am asitat la o faza similara; hai sa povestesc. Intru in magazin, salut si ... astept la rand. Si mai aveam o fetita in fata mea care astepta si ea de ceva vreme, cand intra micul uragan de 4-5 ani. In primul rand a ocupat o pozitie strategica catre vanzatoare, pozitie de unde putea cu usurinta sa ajunga la ea inaintea mea. Am ignorat, toti stim ca am fost copii si ne placea sa ne holbam la bombonelele din rafturi, ca poi sa vedem daca ne ajungeau banutii. Ei bine asa a facut si el: s-a fixat langa un bol cu.... surpriza sau nu: oua de ciocolata de Paste. (What the fuck? iepurasul face oua? Care e faza cu ouale cu iepuras pe ele? si dublu what the fuck? ce are iepurasul cu Pastele? Nici macar nu se manaca iepure, ci miel, deci nu o sa inteleg niciodata chestia cu iepurasul de paste, care pare-se e un fel de Mos-paste animalic, whatever) Bun, se holba, probabil ca isi umezea deja ochii pentru a-si impresiona mama, lucru bine gandit. Pana cand desteapta de ma-sa ii spune "Nu sta acolo, ca trebuie sa stam la coada, ca uite ca sunt 2 oameni in fata noastra". Cum asteptarea mea mai putea sa dureze inca 2-3 minute pentru a face un copil fericit, prostanac cum sunt de fel zic: "Poftiti in fata, ca nu ma grabesc", ceea ce era perfect adevarat, ma-sa zambeste (mission achieved) si multumeste. Zic, ok, un copchil fericit pe ziua de azi, yeeey. Si se dezlantuie nenica.... vazuse un ousor mov cu iepuras pe el intr-un bol si il vrea, ma-sa cade de acord, si cere oul; numai ca vanzatoarea ii da unul din alta parte, nu din bol, de unde il studiase el. Oau, a trebuit sa desfaca vanzatoarea acel bol, pentru a-i da acel ou; cand credeam ca gata, urmez... nuuuuu! Ghici ce? oul era gol, ca doar nu era kinder (si ala e gol, dar macar are o jucarie cica) si da-i lupta si da-i si lupta. Ma-sa, idioata fiind, ii spusese inainte:"mami, asta nu e chinder, e gol, n-are jucarie" si el acceptase. Insa acum soc si groaza: nu e bun. Si i-a luat ou chinder. Deja vedeam ingerasii bucurosi, incingand o hora, ca semn ca s-a rezolvat totul, insa nu a fost asa.. vaca de ma-sa si-a facut cumparaturile nenica.... Si da-i cu aia, da-i cu aia, da-i cu aialalta pana a ajuns de a cumparat de vreo 60 de lei!!! Deci oul chinder a lu' ala micu a fost mizilic, putand spune ca s-a folosit de el sa ajunga in fata, insa probabil as exagera. Cand tot cumpara mamica de zor ala cu chinder in mana a gasit furtunu de la aerul conditionat de la magazin pe care a inceput sa sufle/traga, insa mamica era prea ocupata, iar eu nu m-am sinchisit sa il opresc :D
Ce vreau sa spun: daca esti vita proasta si te domina un copil, nu il face(in sensul de nu deveni parinte)!!! Cum e posibil ca tu, femeie la 25-30 sa te lasi calcata in picioare de unul de 4 ani? Cunosc multe cazuri in care copiii pur si simplu isi umilesc parintii, iar dobitocii nu numai ca nu fac nimic, ba chiar accepta si faza se repeta mereu. Da, inteleg sa iti iubesti copilul, sa ii faci pe plac, sa ii cumperi tot ce isi doreste si sa treci peste unele nazbatii, insa toate au o limita! Nu stiu ce sa zic si cu bataia, insa am fost si eu copil, ma lua mama in magazin, vroiam ceva si nu imi lua mereu, insa nu se ajungea la circ. Stiam ca daca a zis Nu puteam sa ma dau cu curu' de pamant, sa plang sa ma invinetesc ca nu ramanea. Pai ce sa inteleaga un copil cand ii spui Nu, iar el incepe sa se zbenguie ca un drac si tu imediat iti schimbi raspunsul, facandu-i pe plac. Ce i-ai demonstrat? ca e mai puternic decat tine si ca faci cum vrea el. Si apoi ajunge la gradinita/scoala unde educatoarea/invatatoarea il lasa sa se dea cu curu' de pamant, si NU tot NU ramane, si apoi, vai ce lipsita de suflet e.... Nu dragilor, asa se educa un copil, cu decizii ce nu se schimba la aparitia unei lacrimi, la orice moft.
Mai jos e unul inteligent, tot francez. E o arta si asta cu intrebatu' parintilor, trebuie sa alegi momentul potrivit, nu te apuci asa sa intrebi la orice ora. Iata ce minuni poti face, daca imi asculti sfatul de mai sus:

Am si eu cativa elevi ce se comporta urat acasa (raspund urat, trebuie sa ii alerge si sa le ia ceva sa isi faca tema, se cearta cu colegii de clasa pe drum) insa la scoala nu fac asta, pentru ca sunt destul de inteligenti sa faca asta cu cine le permite si mai ales cu cine le merge, ca nu pot spune ca nu au incercat si cu mine :P

3 pareri:

Gabriela Elena spunea...

Asa este!
De multe ori acesti micuti dragalasi ajung niste MANIPULATORI daca parintele nu stie care este adevaratul rol pe care trebuie sa-l aiba in formarea caracterului "puiului sau"!

Castiel spunea...

mamaaa... ultimul video .. e criminal!!!!!!!!

Smiley_tgv spunea...

@gabriela
eu cred ca nu toata lumea ar trebui sa aibe un copil. sunt multi care le fac pe plac puilor doar pentru a-i reduce la tacere/liniste.
@black angel
toata chestia e sa pui intrebarea cand trebuie ;) nu asa de capul tau :))

Trimiteți un comentariu