Parenthood - un serial nou foarte tare!!!

Un nou serial. Ce poate fi mai potrivit pentru un addict de seriale? E exact ceea ce aveam nevoie acum in aceasta mini-seceta de episoade de vazut.

250px-Parenthood

Nu vreau sa se inteleaga gresit, insa urmaresc seriale cu doctori, seriale cu magie, cu ingeri si demoni, seriale cu eroi cu super abilitati, seriale cu fosti infractori ce lucreaza acum cu FBI-ul si lista poate continua, si imi place fiecare in parte. fiecare are ceva al lui ce ma atrage si ma face sa vad episodul saptamanal. Acest serial a inceput de curand, mi-e teama ca nu va avea timp sa se dezvolte, sa ajunga la maturitate insa e o gura de ceva nou: se urmareste povestea unei familii cu 4 copii, ce la randul lor au copii sau vor avea.

Avem de-a face cu o familie tipic americana: cei doi parinti, ce deja au ajuns bunici si copiii acestora (4) ce se confrunta cu problemele specifice meseriei de parinte. Se pare ca e foarte greu sa fii parinte, si pe buna dreptate. Orice, absolut orice ai cumpara de prin magazine (si necesita) vine cu instructiuni. De cumperi un casetofon sunt acolo in cutiuta instructiuni, de cumperi vreo piesa de mobilier si trebuie asamblata ai acolo tot ceea ce trebuie sa stii pentru a putea sa o asamblezi corect, pe cand atunci cand devii parinte nimeni nu stie reteta perfecta, toti au sfaturi, insa din experienta lor. Mai departe,

sa facem cunostinta cu "parintii" :

NUP_137934_0946

~ mai intai bunicii: Camille si Zeek Braverman, el fost cadru militar;

~ Adam si Kristina Braverman, parintii lui Max si Haddie;

~ Julia si Joel Braverman, parintii lui Sydney;

~ Sarah Braverman, single mom pentru Drew si Amber Holt;

~ Crosby Braverman;

Si serialul debuteaza cu joggingul lui Adam, ce ii este intrerupt de un telefon de la Sarah, prin care il anunta ca nu stie unde e Amber, fiica ei, sfatul lui: "Trebuie sa o gasesti!". Apoi este sunat de tatal lui, caruia i s-au infundat tevile si are nevoie de ajutor.

1

Sarah isi gaseste fiica si o ia pe sus inapoi acasa din casa (camera) iubitului ei, desi aceasta este nemultumita de mutare. Din motive financiare Sarah trebuie sa se mute inapoi la parintii ei, cu cei doi copii.

Apoi Max, fiul cel mic al lui Adam refuze sa mearga la meciul de baseball, insa este mituit cu portie tripla de inghetata. La meci ar cam trebui sa participe intreaga familie, insa lipseste Crosby, ce este retinut de impacarea cu fosta (fosta despre care afla ca tine in frigider un termos de "samanta", povestesc mai incolo...) si Julia si Joel, ce sunt la un targ dedicat copiilor cu fiica lor, insa Julia este un avocat de succes si munca cere sacrificii, ii este foarte greu sa se desparta de telefon, fie cat pentru o poza.

Meciul incepe, insa toata lumea stiu ca Max nu este un jucator bun, ba chiar unul foarte slab, caruia nu-i place jocul.

Vorba aceea: "norocul p.. incepatorului" si Max nimereste mingea cu bata, insa se fluiera, lovitura fiind incorecta (or something). Normal ca tatal antrenor se infurie si ma asteptam la o bataie pe teren, insa nu a fost asa.

Toata familia se strange acasa la parinti unde cineaza si discuta, iar din discutiile lor noi aflam ca o fosta dragoste a lui Sarah e in oras si disponibil, Max este prea "imbarbatat" de catre bunicul lui si se ajunge la o sangerare din nas. Mi-a placut mini conflictul dintre Adam si Zeek, modul cum fiecare intelege ca trebuie crescut un copil.

Nici Drew nu este prea multumit de mutarea la bunici si ii propune mamei lui ca el sa stea cu tatal lui o vreme.

Crosby isi confrunta iubita in legatura cu surpriza din frigider si aflam motivul: lui ii este frica de angajamente si refuza sa aibe un copil cu ea, iar ea si-a cumparat sperma unui fost atlet (ce se dovedeste, multumita lui google, ca nu a fost atlet) deoarece se simte pregatita.

La scoala (gradinita cred, totusi) Max devine furios si distruge hartiile celorlati copii, insa cand este numit freak explodeazasi se ia la bataie cu celalalt pusti; parinti chemati la scoala, taraboi... pana cand profesorul incearca sa le spuna ca fiul lor nu se ridica la standardele institutiei...

3

Apoi Amber si Haddie sunt la sediul politiei pentru ceva iarba, Sarah este furioasa deoarece fiica ei i-a tradat increderea si bla bla bla . Apoi Sarah decide sa mearga la intalnirea cu acel fost si accepta totusi sfaturi de la fiica ei. Ajuns la locul stabilit nu are parte de bunaciunea descrisa de sora ei ci de un om cu chelie, un simplu angajat si cu ceva burta. Infuriata, are o cearta cu sora ei, ce considera ca ii arata mereu ca ea este mai buna decat Sarah.Desi intalnirea incepe ca un dezastru, Sarah se intoarce la intalnire, unde tipul ii inapoiaza inelul pe care i-l aruncase in fata cand s-au despartit. Fata se emotioneza, plange, iar tipul continua sa o vada in ea acea fata frumoasa si de aici se ajunge la tavaleala making out si nu numai pe canapeaua din living. Replica "Is your dad home? Jim, it's ok, we're 38! " mi-a adus zambetul pe buze. Toate bune si frumoase pana cand sunt surprinsi in bucatarie de catre fiul ei, Drew.

Confruntarea Crosby- iubita ce vrea copii se termina cu un fel de compromis, nu , nu jumatate de copil, se negociaza la sange si se ajunge la planificarea unui copil peste 3 ani, si I love you-uri.

Speriat de qvasi-engagement Crosby aduce in dicutie la micul dejun cu fratele sau de o fosta din viata lui, ce i-a dat cateva telefoane si mailuri.

Dupa o zi de munca Julia vrea sa isi adoarma fiica, insa este refuzata si Sydney il cere pe tatal ei, cum a mai facut-o si la masa in familie.

Dupa incidentul de la gradinita, parintii lui Max sunt extrem de ingrijorati de faptul ca cineva de la scoala le-a spus ca e posibil ca fiul lor sa aibe o forma de autism "There's something wrong with our baby!"

Cei patru frati se strang acasa la Adam si incearca sa isi prezinte/discute probleme fiecaruia: dilema lui Crosby, faptul ca fiica Juliei prefera sa stea cu tatl sau mai mult and so on, pana cand Sarah afla ca fiul ei este la tatal lui, in mother- freaking Fresno, de unde sa duce sa il ia. pe drum inapoi Srah isi deschide sufletul in fata fiului ei si cei doi ajung sa se impace.

2

Sydney are o serbare la gradinita, unde Max refuze sa mearga, datorita lumanarilor de pe alee. Zeek incearca sa il convinga pe Adam ca trebuie fortat, insa Adam ii marturiseste ca e ceva in neregula cu fiul lui.

Apoi Crosby participa la intalnirea cu fosta de acum ceva ani, ce nu a venit singura, ci cu cineva a vroia sa isi cunoasca... tatal.

Tot se strang din nou la masa la bunici, pana cand Max vrea sa mearga la meci si toti strang totul repede si se grabesc catre stadion, unde ajung la timp si Max nu mai rateaza.

Cred ca este suficient pentru un pilot: facut cunostinta cu personajele- checked; problemele fiecarui parinte- checked; relatiile dintre cei 4 frati si dintre fiecare si parinti- checked. Rmane sa vedem cum se vor mai complica nitel lucrurile si ma rog la marele public (american) sa se uite la acest serial, altfel va sfarsi si acesta inainte de incepe cum trebuie. Mi se pare un serial simplu, usor de digerat, ce nu imi va ridica multe probleme, ce nu isi propune sa reolve enigme, fara companii secrete, fara criminali in serie, un serial despre familie.

Chiar nu se poate face si in Romania un serial ca acesta? Chiar trebuie ca marii actori romani sa faca circ pentru audienta? Nu avem si noi o mana de oameni care sa recruteze tinere talente, pana la urma, si cu un scenariu usurel, simplu, sa spuna o poveste?

1 pareri:

Gabriela Elena spunea...

Este cam mancacios micul tau prieten! ;)
M-am jucat putin cu el,i-am dat de mancare...
E dragalas!:)

Trimiteți un comentariu