Cum se face un cub

  Dupa ce ieri am ramas pierdut pe siteuri de hand made pret de cateva ore astazi vreau sa va invat ceva, sa ma laud si eu cu un handmade.
Vreau sa va arat cum se face un cub "gonflabil"; insa poate fi folosit si ca globulet de Craciun (un globulet mai patratos, ce-i drept, insa ieftin si handmade) sau ca mingiuca. Uite acum m-am gandit sa i-o dau lu' Bubica, sa vad ce face cu ea....
  Nu stiu cat de bine am reusit sa ma fac inteles, insa mare dreptate a avut cine a zis ca o poza face cat 1000 de cuvinte. Dupa continuare sunt cativa pasi simpli (7) si  cateva poze sugestive.
As vrea sa incercati fara frica si sa-mi imapartasiti rezultatele, sau sa ma invatati la randul vostru altele. De exemplu as vrea sa stiu cum se face o barca sau un avion. Eu stiu sa mai fac pahar (sau fes turcesc)si broscuta. Stiu ca nu e cine stie greutate sa dau un search pe google insa as prefera sa le vad facute cu manuta voastra.
 Se baga careva?

Asadar avem nevoie de: o coala de hartie xerox si ceva indemnare. Eu am folosit una colorata, caci mi-au mai ramas cateva de la diferite chestii si le mai refolosesc cand se poate.


Pasul 1: Pliem o coala A4 ca in imaginea de mai jos, astfel incat dupa ce inlaturam un dreptunghi sa ne rezulte un patrat pentru urmatorul pas.
 Pasul 2: La patratul obtinut anterior se pliaza colt peste coltul opus, si asa o sa avem niste diagonale ale patratului.
Pasul 3: Se pliaza ca in imagine, astfel incat sa ajungem ca in imaginea din dreapta  :D
 Pasul 4: Pliem astfel incat sa avem un triunghi, pe care il asezam cu varful in jos  (stiu ca are trei). Daca trebuie neaparat specific: cu unghiul drept in jos. Apoi indoim ca in imagine, repetand figura si cu cealata jumatate.
Pasul 5: Am obtinut un romb. Varful dinspre dreapta il indoim spre interior, repetand figura si cu cel din stanga; apoi intoarcem si repetam.
Pasul 6 : Asezam "forma" ca in imaginea de mai sus (adica cu capetele ce se pot indoi in sus) si apoi indoim... ca in imagine :D ; se procedeaza la fel si cu cel din dreapta si cu celelalte 2 de pe fata cealalta.
Pasul 7: Daca totul s-a desfasurat cum trebui ce aveti acum in mana ar trebui sa semene cu ceea ce se vede in poza de mai sus. Daca seamana, procedati ca in imagini, presati bine hartia si suflati pe gaura de la un capat al cubului.
Si acum ar trebui sa vina momentul de ta daaaa! Adica sa se umfle cubuletul realizat de voi si sa semene a cub. Daca nu seamana se mai poate ajusta cu ceva indemanare.

2 pareri:

Anonim spunea...

Cam greu, daca mie nu mi iese il pun pe fimiu , e mai specialist in treburile astea decat mine:)), sau poate o pun pe doamna , stii tu:d sa realizeze un patrat , sa vedem , stie...

Smiley_tgv spunea...

@Darias:
pare greu, insa cu ceva ajutor o sa reusiesti si tu.Doamna cu siguranta stie ;)

Trimiteți un comentariu