“Merlin” – 1.03 ~ The Mark of Nimueh

In episodul cu numarul 3 facem cunostinta ci o mai veche “cunostinta” a regelui Uther: Nimueh, o vrajitoare rea, cu planuri de adistruge Camelotul. In acest episod trezeste la viata o ciudatenie pe care o pune in apa (sursa de apa potabila a regatului) si apa otravita incepe sa faca victime in randul celor de la curtea regala.

1.03

Continua flirtul inocent dintre Gwen si Merlin, fata ii daruieste o floare. Gaius, fizicianul curtii investigheaza cauza mortii oamenilor. Numarul victimelor continua sa creasca, iar regele intra in alerta si trimite oamenii sa caute cauza (desi nu cred ca stiau ce sa caute). Ulterior, afla ca apa este cea aducatoare de moarte, si ca cine ce foloseste vrajitoria este de vina. Cum regele uraste tot ce tine de magie, soldatii au un scop acum: sa gaseasca orice ar duce la identificare celui ce otraveste apa.

1.03.2

Nici macar Merlin nu scapa de perchezitie, insa Arthur nu observa cartea de magie pe care i-a dat-o Gaius, Merlin reuseste sa o ascunda la timp. Se imbolnaveste si tatal lui Gwen, pe care Merlin nu il poate lasa sa moara si foloseste magia pentru a-l salva. Acesta reuseste 2 lucruri: sa il salveze pe tatal lui Gwen si sa faca sa fie acuzata ca si-a vindecat tatal prin magie. Astfel regele ordona ca aceasta sa fie pedepsita in mod exemplar: arderea pe rug. In apararea lui Gwen sare, fireste, Lady Morgana, insa nu reuseste sa il induplece pe Uther. Intr-un moment de … nesabuinta, Merlin recunoaste ca este vrajitor, pentru a o salva. Insa Gaius si Arthur incearca sa repare greseala, spunand ca vrea sa o apere, ca este indragostit de ea.

Gaius descopera cauza “bolii”, Merlin merge la Dragon pentru sfaturi, iar acesta ii spune sa se increada in elemente(apa, aer, foc, pamant, am uitat ceva?). Pregatirile pentru arderea pe rug continua. Creatura este facuta din apa si pamant, si trebuie distrusa cu foc si vant (aer), la aceasta concluzie au ajuns Gaius si Merlin. Insa mai au nevoie si cealalta fata a monedei: Arthur.

1.03.1Cei 3 tineri merg la rezerva de apa si se confrunta cu monstrul adis la viata de Nimueh. Cu ajutorul tortei lui Arthur si a vantului adus de Merlin, cu ajutorul magiei, creatura este distrusa. Gaius ii prezinta regelui Uther lucrurile ramase de la Nimueh, acesta recunoaste semnele de pe acestea, semn ca aceasta vrajitoare este o cunostinta mai veche a Camelotului. Lady Morgana a aflat secretul lui Merlin, initial eliberta Merlin afla ca nu este acel secret, ci altul: faptul ca o iubeste pe Gwen.

Si astfel Nimueh jura razbunare!

0 pareri:

Trimiteți un comentariu