“Merlin” – 1.02 ~ Valiant

Ok, o sa scriu in continuare (cu ceva intarziere) reviewuri la acest serial .

O iau de unde am ramas, si anume episodul 2. As vrea sa fiu “sincronizat” cu difuzarea serialului de pe PRO TV, insa acum deja am ramas un pic in urma (ceva de rezolvat in viata ‘reala’) insa promit ca voi fi punctual. Daca exista fani, as fi dispus sa fac si altceva impreuna cu acestia, insa e cam devreme, cred. Sa lasam serialul “sa creasca”.

Episodul 2 ne prezinta inca de la inceput villanul din acest episod: Valiant, un tanar (se poate spune, desi nu pare la fel de tanar ca Arthur) cavaler, dornic de afirmare. Si cum ar putea sa isi indeplineasca dorinta in acele vremuri, daca nu participand la un turnir , o intrecere cavalereasca (asa s-ar traduce tournament, turneu nu pare potrivit). Ca sa isi asigure reusita, Valiant foloseste magia (din scutul lui, vrajit, ies 3 serpi ce ii vor paraliza oponentul).

valiant

Pregatirile pentru turnir decurg normal, micile intepaturi dintre Arthur si Merlin sunt prezente. Merlin invata sa aseze “echipamentul” pe cavalerul Arthur de la Guinevre, pentru a evita munca foloseste magia…

In timp ce umbla prin camera de arme aude un sasait suspect, insa este intrerupt de proprietarul scutului: cavalerul Valiant.

s0ep2

Turnirul continua, invinsii parasesc competitia pe rand, apropiindu-se finala. In timplu unei lupte Valiant isi foloseste scutul pentru a castiga, lucru neobservat de nimeni, cu exceptia lui Gaius, care observa semnele si simptomele unei muscaturi de sarpe. Ingundurat de ce vazuse anterior, Merlin merge iar in camera de arme unde il surprinde pe Valiant hranindu-si “scutul”. Tanarul vrjitor ii povesteste lui Gaius, care il sfatuieste sa nu spune nimic (cuvantul unui servitor impotriva cuvantului unui cavaler).

Pentru a-si dovedi cumva spusele Merlin merge in camera armelor si ii taie capul unui sarpe iesit din scut (cu ajutorul caruia Gaius prepara antidotul) pe care i-l duce lui Arthur, ca dovada. Printul cere o intalnire, unde il acuza pe Valiant de folosirea magiei. Cavalerul muscat de sarpe isi revenise, insa un sarpe (desprins din scut) l-a ucis. AVem parte de un moment tensionat intre rege si Arthur, care ii ia apararea lui Merlin. Totusi, fara dovezi, Valiant iese cu bine din intalnire, chiar ii propune lui Arthur sa se retraga, daca ii este frica; astfel printul retrage acuzatia, isi cere scuze si il indeparteaza pe Merlin. Acesta merge la Dragon, care ii raspunde in ghicitori si versuri. Preocupat de lupta ce se apropie, finala, Merlin cauta in cartea lui incantatia necesara pentru a “trezi” animalele. Si reuseste, experimenteaza pe statuia unui caine, pe care il aduce la viata. Intre timp Morgana are un vis, in care Arthur este ucis.

ep2

Merlin este decis sa nu lase asta sa se intample si fuge la turnir, unde ajunge la timp (ce noroc!) pentru a demonstra ca scutul este magic: foloseste incantatia si trezeste serpii din scut, astfel Valiant este expus, invins (si eliminat din turnir).

Un lucru mi-e “neclar”: daca la un turnir cavalerii se ucid intre ei, sau se ranesc mortal, inseamna ca existau cavaleri din abundenta, sau cum? Adica nu mi se pare fair ca niste distinsi cavaleri sa se lupte intre ei, nu e un fel de lupta good vs. good?

Concluzia: relatia dintre Arthur si Merlin a devenit mai puternica, deoarece printul se increde in spusele simplui servitor, ba chiar isi infrunta tatal.

Se pare ca o sa avem parte de o reteta deja cunoscuta din alte serial : one villain per week\episode.

I se mai pare cuiva amuzant\ciudat modul in care vocea de la PRO tv pronuntain promo Marlin? E foarte aiurea ca au facut un promo pentru intreg sezonul, as fi preferat sa faca pentru fiecare episod in parte; facut asa cum este acum avem parte si de spoilere…

In caz ca sunt doritori de download sau subtitrare, voi raspunde in commenturi.

Am o (alta) intrebare: preferati imaginile oficiale sau cele surprinse de mine?

Ai ceva de spus? Comenteaza!

1 pareri:

Smiley_tgv spunea...

xv

Trimiteți un comentariu