“Merlin” – 1.06 ~ A Remedy To Cure All Ills

Am ramas ceva in urma cu aceste reviewuri, insa cu atatea materiale de la Comic Con, mi-e si ciuda ca unele materiale (la care muncesc ceva timp) sunt asa de repede trecute pe pagina a 2a. Continuand dupa o reteta deja consacrata, aplicata cu succes si la alte seriale si anume: “one villain per week” Merlin isi continua drumul catre desavarsire, ca serial si ca vrajitor.

In episodul numarul 6 Lady Morgana este cea ce se afla intr-o situatie critica,mortala chiar.

titlu

Initial ni se prezinta un tanar doctor (fizician), care, folosind magia, “otraveste ” un buchet de flori ce ajunge la Lady Morgana.

In acel buchet de flori pusese un gandacel, adus la viata cu ajutorul magiei. Acel gandacel isi face efectul si domnita are mari probleme. Gaius nu reuseste sa identifice cauza si un remediu, astfel apare un nou medic, de nicaieri. Cel mai vechi truc din cartea unui villain (daca ar exista) este: declansezi o boala pe care numai tu o poti opri, apoi te dai mare si tare ca ai reusit, merge de fiecare data! Asta se aplica si in acest episod.

gaiusCum era firesc, urmeaza un duel intre cei doi fizicieni, diagnosticuri gresite cu remedii ce nu se potriveau semnelor bolii, tot tacamul. Edwin, noul fizician este recunoscut de Gaius, insa ultimul nu reuseste sa puna cap la cap amintirile legat de tanarul fizician. Edwin este cazat la Camelot, o vindeca pe LadyMorgana, insa a cerut intimitate, desi Gaius a insistat ca vrea sa invete…

Toate bune si frumoase pana cand Gaius ii cere o explicatie pentru modul cum a vindecat-o pe domnita.

Regele ii ofera o recompensa, si o camera in palat, chiar il roaga sa mai stea, ca fizician al curtii. Insa cina cu regele pare o recompensa suficienta.

Gaius face eforturi pentru a-si aminti de unde i se pare ca il cunoste pe Edwin, apeleaza la un istoric al curtii pentru a afla ceva din timpul Marelui Parjol. Istoricul il refuza. Merlin cerceteaza camera si dispozitivele lui Edwin si gaseste cutiuta cu gandacei morti si citeste cu voce tare textul de pe capac, o incantaie ce ii trezeste la viata, insa este prins de Edwin, ce ii cere sa i se alature. Tanarul fizician ii descopera darul lui Merlin.

Prietenul lui Gaius, istoricul, ii ofera pana la urma informatiile pe care le cerusera si totul iese la iveala.edwin

In timpul cinei, Edwin il discrediteaza pe Gaius si reuseste sa il faca pe Rege aproape sa il roage sa ii ofere postul lui Gaius. Acest lucru ii iese de minune si in curand Gaius va fi scos la pensie.

Insa Gaius il confrunta, il pune fata in fata cu datele sale, cu trecutul sau: este fiul a doi vrajitori pe care Uther ii uraste. Edwin apeleaza la santaj: daca Gaius ii spune regelui de el, si Merlin va fi expus ca fiind vrajitor. Se pare ca Gaius le-a intors spatele parintilor lui Edwin si i-a lasat sa moara, iar in timpul incendiului si-a dobandit cicatricea.

Conflictul Gaius- Edwin se inteteste, si tanarul reuseste sa ii ia locul, acuzandu-l de metode invechite.

Dragonul sfatuitor in ghicitori primeste o vizita de la … nu, nu Merlin, ci Gaius, cu o problema: trebuie Uther sa moara pentru ca cei doi (Arthur si Merlin) sa isi indeplineasca destinul? Dragonul raspunde ca da, insa Gaius nu stie daca acum e timpul…. Dragonul ii spune ca depinde numai de el, si sa inchida ochii, cum a mai facut si sa lase soarta sa isi spuna cuvantul.

edwin2Gaius era gata-gata sa il demaste pe Edwin, insa nu a avut puterea necesara, drept urmare isi face bagajul… insa Gwen ii spune ca a vazut cum a vindecat-o pe Morgana, ca i-a scos ceva din ureche, urmat de o mica sangerare.

Edwin isi pune deja planul in actiune, si actioneaza impotriva regelui, pentru razbunare. regele urmand sa aibe o moarte dureroasa si lunga.

Gaius revine pentru a-l pune la punct pe tanar, insa nu prea ii ies vrajile. Apare Merlin, ce vede confruntarea dintre cei doi vrajitori, si refuza pactul de colaborare al lui Edwin, ba chiar reusete sa il opreasca cu o toprisca in fata, toporisac ce ii era destinata lui, insa reuseste sa o “deturneze”.

gaius

Cei doi reusesc sa scoata gandacelul si sa il “vindece” pe rege.

Urmeaza un discurs prin care regele recunoaste ca a gresit, ca Gaius i-a fost loial mereu si ca l-a tradat, angajand un alt medic al curtii. Si spune ca in lupta contra magiei este singurul aliat in care poate avea mereu incredere.

Ca rasplata Gaius este re-numit fizician al curtii si in plus este numit cetatean liber(uraa, dar oare ce inseamna? )

Probabil ca in timpul Marelui Parjol au fost arsi majoritatea practicantilor de magie, si Gaius a reusit sa scape, intorcandu-le spatele, inseamna ca duce in suflet o mare povara. la intrebarea regelui, daca si-i mai aminteste pe toti el spune cu mare durere ca si-i aminteste pe toti…

0 pareri:

Trimiteți un comentariu