“Merlin” – 1.04 ~ The Poisoned Chalice

Si in acest episod villain(a) este Nimueh, o vrajitoare foarte puternica (se pare); care incearca sa invrajbeasca 2 regate puternice, pe punctul de a semna pacea si de a deveni prieteni.

1.04

Cele doua regate sunt gata sa semneze pacea, se fac pregatirile necesare, gazda fiind regele Uther Pendragon. Astfel oaspetii sosesc cu un alai de servitori si cavaleri. Printre acestia este si Nimueh, ca servitoare.

1.04.1Aceasta ii spune lui Merlin care este planul regelui Bayard: sa il omoare pe Uther, sa dezbine Camelotul si sa il cucereasca; numai ca nu asta e planul adevarat al oaspetelui. Merlin se increde in vorbele fetei si face tot ce poate pentru a impiedica tragedia. Servitoarea pretindea ca regele Bayard a otravit un pocal; in timpul ceremoniei de “pacificare” urma sa aiba loc un moment in care oaspetii daruiau gazdelor potire (pocale).

Ceremonia decurge normal, pana cand Merlin decide ca este momentul sa impiedice viitoarea tragedie, si o face. Regele Bayard se infurie de acuza adusa, iar regele Uther propune sa bea Bayard din potir, apoi se razgandeste si ii da potirul lui Merlin, sa il bea. Acesta accepta si dovedeste ca nu a mintit, potirul era otravit. Oaspetii sunt inchisi, Merlin este otravit, insa Gaius reuseste sa identifice la timp otrava si antidotul: o floare rara, ce creste numai intr-un loc anume, pazit de o creatura.

Ca orice tanar print ce se respecta, Arthur decide sa se duca dupa antidot, insa se loveste de refuzul categoric al regelui, care ii tine un discurs legat de viitorul printului, mostenirea tronului, singurul mostenitor… Incapatanat de fel, curajos si nesabuit Arthur fuge din castel, pentru a-si salva prietenul.

Starea lui Merlin se inrautateste. Gaius si Gwen reusesc sa identifice persoana ce i-a spus lui Merlin de otravirea potirului, insa aceasta nu e de gasit.1.04.2

Pe drum, Arthur gaseste o tanara fata ce plangea, dupa ce fusese atacata de o creatura (soparla uriasa). Printul reuseste sa rapuna bestia, iar din conversatia avuta cu fata ajung amandoi in pestera unde se afla antidotul, insa aceasta era chiar Nimueh, care spune o vraja si il pune pe print intr-o situatie dificila: calea de acces spre iesire se prabuseste, printul ramanand atarnat de peretele pesterii. In timpul delirului datorat otravirii Merlin bolboroseste ceva, si reuseste sa il ghideze pe Arthur cu o sfera luminoasa ce i-a aratat calea.

Arthur reuseste sa ia antidotul si iese la suprafata, gonind spre Camelot, unde este incarcerat pe loc, si are iar parte de cicaleala tatalui:

He is just a servant!

Regele nu intelege de ce esteMerlin asa de important pentru Arthur, si striveste planta adusa, ca antidot. Gwen si Morgana reusesc sa faca un plan si ajung la Arthur, care recuparase planta necesara prepararii antidotului, astfel Merlin este salvat.

Gaius reuseste sa il convinga pe Uther ca nu Bayard a otravit potirul, ca otrava a fost “imbunatatita” prin vrajitorie. Astfel se evita un razboi.

Nu am gasit doritori de colaborare pentru acest serial insa nu retrag “oferta”. Pe viitor o sa folosesc capturile mele ca imagini pentru articol, cu exceptia celei principale. Cei interesati de download episod sau subtritrare sunt rugati sa lase comment.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu