“Merlin” – 1.05 ~ Lancelot

Episodul cu numarul 5 incepe cu un atac asupra lui Merlin. O creatura periculoasa il ataca, in timp ce culegea plante pentru Gaius, probabil, insa este salvat la timp de catre un necunoscut: Lancelot.

Title

Gaius trateaza ranile superficiale ale necunoscutului, in timp ce Arthur si Uther incearca sa scape camelotul de aceasta creatura. Merlin afla de la Lancelot motivul sosirii sale in Camelot: vrea sa devina Cavaler al Camelotului.

Vrajitorul se ofera sa ii puna o vorba buna si ii face cunostinta cu printul. Totusi, au o problema: ca sa devina cavaler, Lancelot ar fi trebuit sa aibe origini nobile, cum nu este asa, planurile lui se duc pe apa sambetei. Merlin nu poate asista la asa ceva si decide ca lancelot trebuie sa devina cavaler cu orice pret, astfel reuseste (cu ajutorul magiei ) sa falsifice un certificat ce ii atesta nobilitatea, Lancelot devenind al 5lea fiu al lui Lord Eldred. Falsificarea actului ar trebui sa fie doar poarta de intrare, urmand ca apoi sa fie apreciat pentru ceea ce va face si va fi, nu pentru statutul lui nobiliar. Gwen ii croieste lui Lancelot hainele de nobil, Merlin il ajuta cu armele si acesta este gata… de confruntarea cu Arthur. Printul il umileste, profitand de neatentia lui, si ii ofera o slujba la grajduri. Gaius il avertizeaza pe Merlin ca ceea ce a facut nu este corect, insa planul merge mai departe.

La grajduri apare Arthur, care il provoaca pe Lancelot, acesta accepta, se descurca bine, si reuseste sa treaca de prima etapa a antrenamentului.

Creatura ataca din nou, regele este si mai ingrijorat, gaius reuseste sa afle ce este: un grifon!

aripile unui vultur, capul unui leu

lancelot

Pentru a-si intregi ehipa de cavaleri, Arthur il provoaca la “lupta finala” pe Lancelot, care se descurca destul de bine, pana la un moment dat, cand cade; insa situatia se schimba, Lancelot profita de neatentia lui Arthur si il doboara. Insa regele stia ca Eldred are decat 4 fii si cere o investigatie genealogului curtii. Banchetul organizat in cinstea noului cavaler decurge firesc, insa dimineata garzile il iau pe Lancelot, deoarece se dovedeste ca a mintit, ceea ce si recunoaste. Uther decide sa il inchida in subsolurile castelului.

grifonGrifonul ataca din nou, cavalerii sunt pe pozitie… Arthur foloseste sulita, insa aceasta se rupe, este salvat la timp de un ostas cu o torta, ce alunga creatura.

Gaius il anunt pe rege ca este o creatura magica, un grifon, insa Uther refuza sa creada asta.

Printul Arthur il elibereaza pe Lancelot, cu conditia de a pleca si de a nu se mai intoarce niciodata; insa nu acestea sunt planurile lui Lancelot.

Gaius si Merlin gasesc o vraja ce ar putea imbunatati o arma pentru a ucide grifonul, insa lui Merlin nu ii “iese” vraja din prima. Lancelot apeleaza la Gwen pentru arme, si pleaca… sa ajute la uciderea grifonului.

Gaseste cavalerii la pamant si pe insusi Arthur, insa el are un ajutor ce i-a lipsit printului: Merlin, caruia i-a iesit vraja, insa a fost vazut de Lancelot, care a jurat ca ii va pastra secretul.grif

Disputa dintre rege si print continua, insa este intrerupta de Lancelot, care nu vrea ca cei doi sa se certe si decide ca este mai bine sa plece, si sa se intoarca la timpul potrivit.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu