“HEROES” - 4.13 (Dual): Review

Eisodul 13 din sezonul III il are ca personaj principal pe Sylar, as putea spune, ce isi impune sa le arate tuturor ca fiecare dintre ei este la fel ca el: un monstru. Si pe mine m-a convins.
Piesele de pe tabla de sah a lui Sylar au fost Noah, Claire si Meredith. Un joc de sah jucat magistral de catre acest maestru.
La Pinehearst se desfasoara conflictul dintre cei doi frati Petrelli (ce a fost Angela versus Arthur, dar sa vedem ce iese de aici...) Peter, care crede ca nu e bine ca abilitatile sa fie create in mod artificial si date "cui trebuie" incearaca sa il opreasca si cam reuseste. Nathan imprumuta planul tatalui lor si si-l insuseste, considerandu-l de acum al lui.
Intre tabla de sah a lui Sylar si frontul de lupta Petrelli vs. Petrelli Hiro revine in prezent ajutat de Daphne, Matt si Ando, care capata o putere datorita formulei: aceea de a lesina foarte bine! Glumesc, aceea de a imbunatati puterile celor care il ating. O abilitate care i se potriveste, zic eu. De cand il stim pe Ando, a fost mereu ajutorul lui Hiro, si acum chiar il poate ajuta mai mult.
Sylar le demonsteaza pe rand celor inchisi in Primatech ca sunt la fel ca el: niste monstri, insa are el ce are cu Noah si Angela, celelalte, fiind doar pionii. Noah pentru ca l-a facut ceea ce este acum, putea sa fiu un nimeni, un fiu de ceasornicar, care s-a sinucis, insa Noah intr-adevar l-a facut ceea ce este. Si a doaua rafuiala, cu "mami". Dupa noua putere, Sylar vrea sa se convinga daca mama lui este Angela sau nu, intr-un fel chiar tanjeste sa fie adevarat(si eu, deoarece nu cred ca un niste oameni obisnuiti ar fi putut fi parintii lui). O fi el un ucigas cu sange rece, dar orice ucigas cu sange rece are nevoie de mami uneori, nu? Ok, Angela nu e mama lui, fapt ce il supara la maximum pe Sylar care este gata-gata sa o omoare pe Angela, insa se opreste deoarece ii spune ca stie cine sunt parintii lui adevarati (oare chiar stie, sau tragea de timp? Ca nu cred ca mai avea curaj sa mai minta...) dar Sylar este deconectat de Claire, cu un ciob plasat strategic in "punctul mort", stiut de ea.
Cele 2 companii ard: Primatech de la Meredith, care nu se mai poate controla (A fost injectata cu adrenalina) si Pinehearst de la formula inflamabila si focul lui Flint.
A, si pe undeva, printre cele descrise mai sus Peter se injecteaza si obtine abilitati: il vedem zburand, si de aici putem interpreta in 2 feluri: fie are abilitatea lui (de "burete") si are momentan puterea lui Nathan, care ii era in preajma, sau are doar abilitatea de a zbura, care am vazut ca nu era nimic ciudat intr-un viitor (calatoritul in timp poate fi greu de inteles).
Hiro (a.k.a Pikachu) reuseste sa distruga formula (scrisa pe foaie), Mohinder se vindeca si este luat la ocazie de Tracy, soldatul injecta moare, Knox moare si el, inghetat de Tracy.

Si asa se incheie un nou volum. Incepe altul unde Nathan se hotareste sa ii inchida undeva pe cei cu abilitati (daca nu a putut sa umple lumea de oameni cu abilitati, macar sa ii inchida pe cei care sunt acum?) oare ce se intampla cu Nathan? Asa credul si schimbator sa fie?

0 pareri:

Trimiteți un comentariu