“HEROES” - 4.13 (Dual): Rezumat


Al 13-lea episodul din sezonul III al serialului incepe cu o morala, care, pana acum era spusa de Mohinder (in majoritatea episoadelor). Ei bine, faptul ca acest monolog de inceput este spus chiar de Sylar il face mai special. Eu unul mereu incerc sa intelg cat mai bine morala din acest monolog de inceput . Monologul lui Sylar a fost urmatorul:

"În a sasea zi, Dumnezeu l-a creat pe om dupã propria imagine. Acum noi suntem cei care trebuie sã distingã binele de rãu, lumina si intunericul. În fiecare din noi, exista capacitatea de a decide ce ne ghideazã actiunile. Asadar, ce-i face pe unii sã aleagã altruismul, nevoia de a se devota unui lucru mãret, în timp ce altii cunosc doar interesul personal, izolându-se într-o lume numai a lor? De ce unii cautã doar dragostea, chiar si neîmpãrtãsitã, în timp ce altii sunt condusi de fricã si trãdare? Unii îsi vãd alegerile drept o dovadã întunecatã a lipsei lui Dumnezeu, în timp ce altii urmeazã calea unui destin nobil. Dar la final, lumina, întunericul, binele sau rãul... Ceea ce alegem nu e neapãrat ceea ce ne trebuie. Cãci asta e gluma universalã supremã, adevãratul dar pe care Dumnezeu l-a lãsat în urmã."

Si pe parcursul acestui monolog, pentru fiecare bucatica din el am avut de parte de imagini graitoare, care ii intareau spusele vorbitorului.
Apare Nathan, care vede ce a facut Peter (Arthur petrelli mort). urmeaza o discutie intre cei doi din care reiese ca Peter trebuie sa aleaga o parte, si o face, alegand sa fie impotriva lui Nathan, care hotareste sa duca mai departe planul tatalui lor.
Vazand ca nu are alta alternativa, Peter il ameninta pe Nathan cu pistolul, insa evita sa il impuste, pacalindu-l ca se preda, defapt Nathan isi ia un pumn (bine meritat) in fata si cade lat.
Claire, Meredith, Noah si Angela sunt la Primatech, unde sunt inchisi de Sylar (inchisi pe bune, cu ferestre usi si tot ce se mai putea) care ii anunta ca nu mai trebui sa se duca la Pinehearst, ca Arthur e deja mort. Sylar se hotareste sa le demonstreze celor inchisi ca sunt si ei, la randul lor, monstrii, la fel ca el. Se pare ca stie Claire cum sa il "opreasca". Sylar tine sa ii precizeze lui Noah ca nu el este vanator, ci vanat.
Hiro se afla blocat in timp, acum 16 ani, pentru ca Arthur i-a furat catalizatorul si puterile, astfel vedem din nu un Hiro foarte aproape de penibil.
Ando, Daphne si Matt sunt la Mohinder, pentru a capata si Ando puteri. Daphne pleaca, foarte foarte repede la Pinehersat pentru a face rost de forumula. Acolo, Mohinder se rpegateste sa se injecteze cu formula, care ii este furata de Daphne. Apare Flint si Knox, care se aliaza cu Peter in distrugerea laboratorului. Nathan este trezit de soldatul injectat, care doar atata lucru este in stare sa faca, este ucis de Knox, care il tine ocupat pe Nathan, pana distruge Peter laboratorul.
Daphne se intoarce cu formula, ne este explicat cumva cum e cu abilitatile astea: Matt vroia sa stie ce gandesc despre el , Daphne vroia sa alerge desi era invalida. Ando decide sa se injecteze si lesina...
Hiro il convinge pe micul Hiro (intelegerea calatoritului poate fi obositoare) sa il ajute sa ia formula tatalui lor (de parca ar stii ala mic unde, ce si cum)
Claire are grija de Angela, asa cum a fost instruita. La telefon, Sylar ii propune sa o impuste pe Angela, in schimbul celorlalti, sau sa-l cedeze pe tati
Sylar: "It's your choice or fault!"
Claire spune ca il va ucide daca cei dragi patesc ceva, iar Sylar incheie: de la majoreta inocenta, la ucigasa cu sange rece.. cine-i monstrul acum? si chiar asa e!
Noah ii elibereaza pe cei de la level 5 (papusarul, cel cu mana de fier si inca cineva, probil si altii, ca doar nu au la level 5 doar 3 detinuti)
La Pinehearst Mohinder inca mai incearca sa ii convinga ca nu fac bine ceea ce fac, ca formula e inflamabila, dar Flint precizeaza ca el nu poate arde. Mohinder este aruncat pe undeva, de unde nu mai misca.
Ando capata o abilitate: de a lesina foarte bine! Dupa incercari hilare de a folosi puterea (calatoritul in timp, ca asta is dorea) cei 3 depisteaza caAndo are o abilitate, aceea de a imbunatati abilitatile celor din jur (un fel de opus al haitianului)
La Primatech Sylar se "inatlneste" cu Meredith, insa intalnirea este deranjata de papusar, care chiar am crezut ca il are cu ceva pe Sylar, ce frumos il maevra papusarul pe Sylar, pana cand acesta se arata amuzat de faptul ca papusarul crede ca il poate controla. Sylar il ucide (cu nu stiu ce putere, probabil ca i-a invatat abilitatea prin empatie, si apoi l-a omorat cu alta putere, ca nu cred ca ar fi lasat el o asa bunatate de putere, totusi, sa ii scape, desi era "satul"). Meredith este injectata cu adrenalina. Acum, pe bune Meredith versus Sylar? Nu are nici o sansa aruncatoare de foc.
Noah este incuiat cu Meredith intr-o celula, o Meredith ce nu isi mai poate controla puterile din cauza adrenalinei. Sylar, are grija sa ii lase lui Noah un singur glont, sa aleaga daca va fi ars de Meredith sau daca o va omori. Noah l-a facut un monstru, Sylar ii intoarce favorul.
Nathan este salvat de.... Tracy care il ingheata (la propriu) pe Knox.
Mat, Ando si Daphne deslusesc puterea lui Ando, si se folosesc de ea, pentru a o face pe Daphne sa calatoreasca in timp (puterea lui Daphne + cea a lui Ando).
Claire decide sa ii salveze pe cei doi, inarmata cu o pusca si o bunica, nu pentru mult timp, deoarece isi face aparitia Sylar, care o pune sa aleaga: tati sau buni, desi amandoi stiu ca il va salva pe Noah. Intr-adevar asa a ales, dar eu nu am vazut prea multe geamuri anti glont la viata mea, dar daca e antiglont, poate sa treaca un om prin el? Adica nu l-a putut topi Meredith, nu a trecut glontul lui Noah prin el, si trece Claire?
Tracy ii propune lui Nathan sa se retraga si sa o ia de la capat, cu un plan nou, al lor! Nathan refuza.Daphne si Ando se duc sa il recupereze pe Hiro, care este foarte aprope de a fi ucis de propriul tata, insa scapa, totusi vedem cum s-a ajuns la formula rupta in doua (deci calatoritul in timp este confuz). Hiro revine in prezent, totul e ok, Daphne sa duce sa ia formula de la Pinehearst, unde o gaseste pe Tracy. Foarte tare faza cu Pikachu, apoi scuza-ma si trosc, Tracy cade lata pe spate!
Peter inca mai distruge laboratorul (multe eprubete si alte chestii de distrus). In timpul distrugerii un "val" din formula ajunge si la Mohinder, Flint se hotareste sa dea foc cladirii, insa Peter este ingrijorat de fratele lui, care apare si il doboara pe Flint, apoi se apuca si de Peter.
Flint se trezeste si da foc laboratorului, ca sa poata faca ceva, Peter se injecteaza si pleaca in goana mare cu Nathan in brate... zburand! Astept aici comentariile voastre...
Sylar si Angela, care inca mai incearca sa il manipuleze , ea nu stie ca Sylar are o noua putere ce il "gadila" cand aude o minciuna. Acesta ii spune, afla ca nu ea e mama lui, si Angela intr-adevar, pentru putinele dati in serial spune adevarul si numai adevarul, dupa ce Syalr ii demonstreaza ca el chiar stie cand minte! Si cand era sa aflam cine sunt adevaratii parinti ai lui, intervine Claire, care il "opreste" pe Sylar. Claire nu o salveaza pe Meredith, desi eu cred ca ar putut sa o salveze...
Si astfel cele doua companii Pinehearst si Primatech ard. Relatia dintre fratii Petrelli se raceste total, cand Nathan ii spune ca el nu l-ar fi salvat pe Peter. Mohinder scapa din incendiu, si este luat la ocazie de ... Tracy. oare cine mai scapa din incendiu?
Monologul de sfarsit al lui Mohinder, cum suntem obisnuiti:
"Existã corectitudine si existã nelegiuire, bine si rãu... Eroi si rãufãcãtori. Iar dacã suntem binecuvântati cu întelepciune, atunci existã fisuri în decãderea fiecãruia prin care se strecoarã lumina. Asteptãm tãcuti acele vremuri când putem da un rost... când existente neînsemnate ies la luminã, si când telul nostru devine evident. Si dacã avem puterea sã fim corecti, atunci, ceea ce gãsim acolo, privindu-ne este propria noastrã imagine... martorã a dualitãtii vietii...
A faptului cã fiecare dintre noi poate fi de partea întunecatã sau luminoasã de partea rãului sau a binelui... de a fiecãreia...de a amândurora. Iar destinul, pe calea pe care am apucat-o,
poate fi redirectionat de deciziile pe care le luãm... de dragostea pe care o purtãm
si de promisiunile pe care le tinem.
"
Volumul IV - Fugarii, incepe cu Nathan, care se hotareste sa ii captureze pe cei cu abilitati, si are acordul presedintelui SUA.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu