“Heroes” - 3.17 (Cold wars): Review


In primul rand ma bucur ca a fost un episod fara Hiro si Ando, apoi mi-a lipsit Sylar.
HRG (Noah Bennet) este rapit de echipa formata din fugari: Peter, Parkman si Mohinder, cu scopul de a afla cine este in spatele misiunii de prindere a eroilor (ei nu si-au dat seama ca daca e Nathan implicat, este implicat si guvernul SUA?)

Mohinder nu este de acord cu mijloacele folosite de Matt, si incearca sa il opreasca. Cand Matt afla ca lui Mohinder i s-a propus sa colaboreze si ca stia ceea ce o sa urmeze, cei doi se incaiera putin, timp in care Noah reuseste sa evadeze, insa este prins de Peter. Ei bine, Matt patrunde in mintea lui Noah si avem parte de ceva flash-backuri.
Aflam ca
acum 5 saptamani Angela Petrelli s-a intalnit cu Noah, care ii propune infiintarea unei noi "Primatech", insa Angela refuza si ii ofera banii de pensie si un cadou personal, in semn de retragere. Noah nu intelege ca lucrurile trebuie sa ramana asa, fara companie, e exact cum am spus in postul anterior, ce ar trebui sa faca HRG acum, fara companie? sa vanda ziare? sa se faca dealer de masini? nu, lui ii trebuie tot o slujba cu specific "clandestin". Mi-au placut vorbele mamei Petrelli cu privire la o noua companie : "Nu cred ca putem, nu cred ca ar trebui . Am obosit, Noah. Am spus atatea minciuni", apoi incearca sa il convinga sa stea "cuminte", sa se ocupe de familie, de Claire.

Cu 4 saptamani in urma vedem un Noah obisnuit, care rezolva rebusuri; insa este contactat de Nathan care ii propune sa se alature cauzei lui. Noah este de acord, se duce cu Nathan la depozitul lui de "jucarii", unde Noah recunoaste ca nu poate sta deoparte.
Cu
3 spatamani in urma Noah intra in echipa lui Danko, apoi incearca sa impuna sistemul Primatech: One of us, one of them, insa Danko are alt sitem : One of us, none of them. Aflam ca lui Mohinder i s-a propus sa colaboreze cu Noah.
Cu o saptamana in urma Noah a fost acasa la Danko, unde au avut o conversatie, incercand sa se cunoasca mai bine...
Cu doua zile in urma o putem vedea pe Daphne vie (a fost impuscata in umar), intr-o stare intensa de agonie datorata abilitatii ei, presupun.
Intre timp, Peter s-a dus la depozitul lui Noah, de unde a reusit sa scape de oamenii lui Danko. Apoi a facut o noua vizita, acasa la Danko, unde il ameninta cu un pistol.
Are loc o conversatie intre vanator si vanat (cu rolurile schimbate acum) din care Peter intelege ca daca il ucide, va demonstra exact ce vrea Danko: ca sunt periculosi, si astfel il impusca in brat si apoi isi ia zborul, deoarece Nathan i-a spus ca cei 2 vor fi capturati in curand.
Matt a aflat ca Daphne este vie, cu pretul capturarii lui Mohinder, care i-a dat timp, oferindu-se ca tinta. Este capturat si Matt, insa apare (Super)Peter, care il salveaza.

Noah se intalneste din nou cu Angela. Din discutia celor doi reiese (cel putin eu asa am inteles) ca Noah nu este de acord cu ceea ce fac Nathan si Danko, ca o sa mai fie supus unor teste de loialitate si ca o sa trebuiasca sa isi joace rolul in continuare, ceea ce implica luarea unor decizii dificile. Noah ii inapoiaza cadoul Angelei (un ceas de mana), ca semn ca nu se retrage si este dispus sa mearga pana la capat.
Sfarsitul episodului mi-a dat un sentiment de deja-vu: in apartamentul lui Isaac Mendez(noua ascunzatoare, banuiesc), in timpul unei "sedinte de pictat", Parkman picteaza scene din viitor: un Matt pregatit de razboi (cu tot arsenalul necesar ) si orasul in explozie.
Ceea ce m-a intrigat (si mi-a placut) la acest episod au fost schimburile de replici dintre Noah si Angella, care au dovedit ca cei doi se cunosc foarte bine. In timp ce Angela stie sa se retraga, Noah vrea sa se implice din nou in actiune. In scena dintre cei doi, din prezent mi-a placut replica lui Noah: "You know me. I've always been comfortable with morally gray." Si mi-a mai placut faptul ca Peter chiar a facut si el ce trebuie, si... cel mai important, fara sa fie prins.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu