Din nou la scoala = k-kinda bizi....

In caz ca uit ca a inceput scoala alarma de la telefon imi aduce aminte in fiecare dimineata.
Urasc zilele astea de inceput, pana ne dezmeticim (noi- eu si ei), pana ne aducem aminte literele, pana ne invatam sa ne mai batem cu repetentii,  pana ne aducem aminte ce e ala alineat, unde este locul datei, cum se sta corect in banca, si lista ar putea continua cu inca cateva randuri.
Zilele astea am fost, sunt si voi fi ocupat cu scoala pana peste cap. Am de amenajat panourile din clasa (titluri din omidute, poze, decupat, colorat, lipit) si cand ma mai potolesc din astea ma apuc de planificari si alte documente ce ne sunt cerute (hartogaraia inutila ma omoara!) si intre timp trebuie sa mai fac si ore; ore la care le reamintesc zilnic aceleasi lucruri care parca pare ca nu le vor retine niciodata. Unde si cand lasam alineat, la inceputul propozitiei scriem cu litera mare, despartitul in silabe la capatul randului e crima. Si anul asta scolar se poarta literele pocite in asa hal, incat nici nu se cunoaste ca le-am facut acum un an... Si astfel iese ce se vede in imaginea din stanga: un colaj de foi rupte: unu nu pusese titlul unde trebuie, altul a uitat de aliniat, si la dracu': inca mai incurcam b-ul cu d-ul....
Si mai e si corectatul caietelor.
Asa ca am inceput sa iubesc dupa-amiezele linistite in care pot lucra in tihna, cu ceasca de 3in 1 in fata.
Tot ce mai pot spune acum este ca sper sa-si revina cat de cat in forma in care i-am lasat in vara.
Si toate astea pentru ce? Sa faca cele 4 clase primare, apoi inca 4 de gimnaziu, posibil 4 de liceu si poate facultate si apoi? Apoi mor de foame cu diploma in brate sau si-o pot indesa in fund; si astfel eu/ceilalti profesori si copilul ala pentru ce a mai muncit? Sunt atatea cazuri cu elevi buni, silitori care nu castiga bani si verisori/nepoti de primari/contabile/secretare/directoare ce se baga in fata lor. Si atunci ma gandesc ca tot ceea ce facem este in zadar si mi se adanceste ideea conform careia pentru ca ceva sa se schimbe in romania toti romanii trebuie sa piara, ca apoi sa renasca inocenti si sa o ia de la zero, altfel slabe sanse sa se schimbe ceva....
Ps: cine a dat-o pe asta cu scoaterea repetentiei la clasa I mare greseala a facut! Acum am si cativa care habar nu au (maxim cateva litere) si acre trebuiau lasati repetenti, insa nu se poate si trebuie sa ii tarasc inca un an si sa reiau alfabetul.

5 pareri:

Castiel spunea...

:)) e greu sa ne amintim literele.... mai ales noi... astia mari :D

Anonim spunea...

Cum sa i lasi repetenti in clasa 1?Da le macar o sansa, invata i , poate doar au un ritm mai lent,stiu ca nu sunt bani dar macar interesul poti sa ti dai , ca doar nu s prosti de tot , sau poate sunt . Eu am terminat litere si n am avut post , daca tot ati intrat pe post, macar sa faceti treaba ca s unii ca mine care si doresc sa faca invatamant si nu pot.

Smiley_tgv spunea...

@Black Angel: da, sa stii ca si mie imi vine greu cand trebuie sa scriu ceva de mana, parca e mai bine de la tastatura :P
@ Darias
sunt unii ce trebuie lasati repetenti din clasa I pt ca pur si simplu nu fac fata. Daca dupa un an 3-4 din 20 nu stiu majoritatea literelor e o problema pe care foarte greu o rezolvi in clasa a IIa, cand ar trebui sa mergi mai departe cu ceilalti. Si nu cred ca e mare tragedie daca repeta clasa I si macar din aceasta a 2a sansa se mai aleg cu ceva cunostinte... asa, trecuti in clasa a IIa nu prea se mai repeta literele cu ei si nu fac fata absolut deloc clasei a doua si astfel sunt lasati repetenti intr-a doua, si repeta o clasa a 2a din care nu au inteles nimic si nici nu vor intelege, ca ei nu au cunostintele clasei I bine fixate.
Eu unul sunt impacat cu mine referitor la activitatea mea de la catedra; insa asta dupa ce am constientizat ca nu pot sa am o clasa de olimpici, pentru ca nu sunt toti la ac nivel..
e mai complicat decat poate parea din exterior.
Bafta la anu' (daca se mai tine titularizarea)

Anonim spunea...

Nu am dorit sa sune ca un ataca , este o parere de mamica cu un copil in clasa a 3 a si ceva cunostiinte si interes pentru invatamant.Am vazut atat de multi oameni , ca nu doresc sa le spun profesori sau invatatori , fara nici cea mai mica urma de interes sau vocatie pentru meserie incat pur si simplu mi e lehamite de sistemul asta in care copii sunt tratati in masura in care au posibilitati financiare , sa le umfle fundurile profesorilor, aia trec , cei care au capacitate dar nu au bani nu s bagati in seama prea mult .Nu e cazul nostru ne descurcam cu toate , insa vad multe ...

Smiley_tgv spunea...

@darias:
sistemul este plin de bube, insa nu meritam sa fim pusi toti in aceeasi oala. Eu am ales sa fac asta din pasiune si consider ca am ceva abilitati pentru ac meserie, pe care nu o poate face chiar oricine.

Trimiteți un comentariu