Voi ati vazut d-asta?

 E vorba despre o moneda de 50 bani (noi). Am zarit-o azi prin maruntisul din scrumiera masinii (da, acolo tin toti banutii astia mici). Initial m-am gandit ca sunt 50 eurocenti, stotinci bulgaresti sau orice altceva numai bani romanesti nu credeam ca sunt. La o privire mai atenta am observat ca sunt 50 de bani (juma' de leu). Nu am vazut nici pe la televizor, nici prin presa online despre aceasta noua moneda de 50 bani. Acum ceva ani parca se anuntau chestiile astea.
Se trezeste vreo babuta de la tara cu ei in mana si se sperie.
Imi place cum arata aceasta moneda. Se vede ca s-a muncit ceva la... design. Pe o parte avem stema tarii, numele tarii, anul in care a fost emisa si "50 bani", pe o suprafata striata, iar pe cealalta parte este gravat capul lui Aurel Vlaicu, cu anii sai de viata, un avion si anul 1910, reprezentativ pentru aviator.
Scriind acest articol am dat un search pe google: link 1 si link 2. Dupa cum banuiam este o editie aniversara, scoasa intr-un numar limitat, pentru colectionari. Am s-o pun bine si poate peste ceva (sute) de ani o sa-si cumpere urmasii mei o casa cu banii luati pe ea de la vreun colectionar, cine stie?
Dupa continuare, niste poze mai mari.


5 pareri:

Castiel spunea...

chiar faina. Asta merita "pusa bine" ;)

Smiley_tgv spunea...

@Castiel:e psua bine(Black Angel, te reinventezi?)

Castiel spunea...

:D ... Castiel e tot un inger( din serialul supranatural=)) ) si seamana putin cu mine ;)plus ca numele meu e Costel.... parca suna mai bine Castiel:D

Ana spunea...

Doar pe net. O sa casc ochii dupa ea :)

[off-topic: draguta tema de blog]

Anonim spunea...

mai este una cu Mircea Cel Batran

Trimiteți un comentariu