Poate ma repet: nu toata lumea!

Despre ce vorbesc? Acest intreg articol a pornit de la clipul de mai jos;


Despre dreptul de a face/concepe un copil in ziua de azi in Romania si nu numai. Poate o sa par dur, insensibil si lipsit de omenie, insa eu am mai spus si spun in continuare: nu toata lumea ar trebui sa faca copii dupa capul lor. Ce vreau sa spun...  in primul rand ca acesti bebelusi nu vin pe lume cu manualul de instructiuni agatat de gat. E drept ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca se mai invata pe parcurs. Ok, asta pot accepta. Insa atunci cand se concepe un copil viitori parinti nu sunt intrebati de nimic, absolut nimic. Vrei sa faci un copil? Enjoy it si mai vedem dupa. Nuuuu! Cand te duci sa faci un credit, sa iei ceva in rate aia isi iau niste masuri ca in cazul in care tu ramai fara bani sa aibe de unde sa-si scoata banii de la tine. Cand faci un copil nu te intreaba nimeni: Bai nene, ai cu ce sa-l cresti? esti capabil sa-i oferi o viata decenta? Nu, te pui facut copii si vedem noi ce-o iesi.


Ce iese in viziunea mea? O viata de chin pentru copil. Ce vina are copilul ala ca mai are 9-10 frati si ca familia lui traieste din alocatiile lor?Cu ce a gresit ca e nevoit sa-si imparta camaruta cu alte 9-10 suflete, ducand o adevarata lupta pentru un colt de paine? Si asta pentru ce? Pentru ca  niste oameni iresponsabili si fara minte au decis sa-l aduca pe lume cand ei vedeau bine cat de rau o duc deja...
De ce sunt asa suparat? Pai pentru ca in tara sunt foarte multe asemenea cazuri ce-si croiesc incet incet drumul catre emisiunile tv lacrimogene unde apeleaza la bunavointa oamenilor.
Pe mine ma uimesc cateva replici ale acestor parinti; se plangea mama aia ca i se inchid usile in nas si ca i se reproseaza ca a facut asa multi copii. Normal! cand ai 2-3-4 copii si vezi cat iti e de rau, cum te descurci cu greu ce alegi sa faci? raspuns: inca vreo 6... wtf? Si spun ca nu au facut nici un avort asa cu o usurinta si seninatate incat zici ca cine stie ce minune au facut. Alooo!! copiii aia nu v-au fost aruncati din cer, nu au aparat din hocus-pocus. Voi i-ati facut! Unul cate unul, pana v-ati afundat de nu mai stiti ce sa faceti....
Decat sa aduca pe lume un copil si efectiv sa-l chinuie, sa-i ofere o viata plina de lipsuri si neajunsuri nu puteau sa apeleze totusi la o metoda mai neortodoxa: avortul? Sa apunem ca o inteleg si pe aia cu Dumnezeu a dat, noi am luat, insa nu vrea Dummnezeu sa-i creasca si el cativa ani, sau sa le faca sandwichurile in fiecare zi pentru scoala?  Ei bine, nu prea am vazut asa ceva....
Ok, e frumos si asta cu familie numeroasa, cu multi copii, de diferite varste, insa inainte sa ne apucam sa-i turnam, hai sa facem niste calcule: daca suntem niste oameni fara locuri de munca, deja ne descurcam greu cu banii din ajutoare sociale cati copii sa facem? 10? E clar ca oamenii astia si-au facut copiii pentru alocatiile lor. Au spus in reportaj ca singura lor sursa de venit sunt alocatiile si din cand in cand banii adusi de tata. Adica nenea ala are un venit de 300 lei, din care abia daca isi puteau permite un copil, d-apoi 10! E clar ca sunt depasiti si nici macar nu sesizeaza asta.
D-aia zic ca nu orice pereche (mascul si femela) ar trebui sa-si faca de cap si sa toarne copii pe banda rulanta. Insa nu vad totusi rostul unei legi care sa reglementeze asta. As spune ca tine de uman, de sufeltul fiecaruia.... dar nu e posibil sa te faci copii fara sa te gandesti ce presupune asta in toate modurile posibile. Ok, e bine/fun sa exersam insa de ceva sute de ani s-au mai inventat si niste mijloace de contraceptie si niste doctori. Daca as fi fost in locul tatalui din reportaj dupa maxim 3 copii mi-ar fi fost frica sa mai "incerc" si pentru nr 4. Nu stiu, se putea face ceva sa nu se ajunga aici. Asta cu Dumnezeu si nu am facut avort e de-o lasitate si nesimtire uriasa.
Cica "traim in vremurile astea in care traim"... newsflash: acum 10-14 ani cand v-ati apucat voi de echipa de fotbal nu erau vremurile astea.

6 pareri:

fata din vis spunea...

Impresionant reportaj. Enervant faptul ca s-au adresat primariei si nimeni, de la Protectia copilului n-a luat atitudine. Si mai enervant faptul ca statul, nu are mecanisme serioase de a rezolva problemele sociale. Dupa mine, intr-o societate normala, parintilor care nu-si permit sa creasca, sa le asigure conditii decente de viata si de studiu, ar trebui sa li se ia copiii. Sa fie in ingrijirea unor institutii specializate nu de figuratie, cum sunt cele care functioneaza acum in Romania. Cand e vorba sa-si rezolve problemele interne, statul roman face urechea suta, adica se face ca nu vede si nu are solutii. Singura lui preocupare este cum sa scoata bani din buzunarele cetatenilor si le vantura ca pretext, minciuna cu criza economica internationala. Iar noi stam, ca fraierii si acceptam sa fim tratati asa.

ZuZu spunea...

Pacat de ei...nu merita soarta asta...cateodata ma gandesc daca cu ce am gresit atata de grav incat ne-am nascut in Romania...

ZuZu spunea...

daca sicu ce*

Anonim spunea...

Nu mai pot sa citesc ,nu mai pot sa suport toata nenorocirea asta , toti betivii astia ordinari care fac copii, hai sa zic frumos , desi ar merita sa vorbesc extrem de urat despre ei , mi e scarba de ce vad in jurul meu pana la greata si mai mult , dar nu am cuvinte sa spun , nu am idei sa mai ajut , nu am putere sa mi mai pese .Eu sunt atat de scarbita de tot ca nu mai vreau nici macar sa ma gandesc la toate aceste oribilitati , sa faca fiecare ce o vrea si ce i taie capatana aia plina , imbibata cu alcool si multa prostie .Despre copii ce sa spun , merita ajutati , insa cand treci pe langa ei si te scuipa si te injura si ti fura ce ti fura , n ai nicio putere , degeaba , e inutil sa le spui ceva , sa i ajuti cu ceva pentru ca vor face exact ceea ce au vazut acasa , daca vreunul dintre ei va avea ceva creer si va alege alta cale , bravo lui , insa majoritatea , ce naste din pisica soareci mananca , sunt din nascare asa, n ai ce le face , sa i ajuti, le vinde tacsu pe bautura sau masa pe tigari , sau le poarta odata si apoi le vezi pline de noroi si aruncate .Oamenii astia , ce or fi ei, si daca i pui intr un loc curat , cald si ledai zilnic mancare cu prima ocazie ti vor da in cap si ei si plozii lor , iar locul va deveni cocina , poate exagerez , poate nu toti , insa ca sa faci atat de multi copii trebuie sa fi cretin .

Anonim spunea...

*creier, scz

Smiley_tgv spunea...

@fata din vis: Romania, societate normala si institutii adevarate, nu prea curand...
@zuzu: macar unii dintri noi am avut norocul sa nu ne nastem in asemenea familii;
@Darias: copiii aia nu par d-aia ce te-ar injura, scuipa pe strada... si da, parintii au fost cel putin cretini, daca nu idioti de-a dreptul.

Trimiteți un comentariu