Zimbrii de la rezervaţia Neagra - Bucşani

Asa cum va anuntam in articolul trecut, de Paste am fost cu prietenii la padure, nu orice padure, ci padurea Neagra din Ratoaia, comuna Bucsani, judetul Dambovita; acolo se afla una dintre cele mai frumoase (si mai numeroase) rezervatii de zimbri din Ro. Am ramas placut surprins de felul in carte arata zimbrii acolo, ma asteptam sa gasesc pe acolo niste zimbri slabanogi, hraniti prost, insa nu a fost asa... Astia chiar au mancare buna si un tarc fooarte mare si bine amenajat. O chestie interesanta este faptul ca toti zimbrii au nume ce incep cu indicativul RO (gen ROmeo, ROdica, ROmina). Pretul de intrare este de 4 lei pentru adulti si 2 lei (parca) pentru copii. Este destul de intortocheat drumul, insa cum ai iesit din sat si ai intrat pe drumul cel bun tot ce ai de facut este sa mergi... si sa mergi.... si sa mergi si iar sa mergi :D Partea buna este ca se poate merge cu masina (cu mare atentie totusi, ca drumul este cam denivelat.. prin padure, ce sa-i ceri?). Insa a meritat! Nu mai vazusem niciodata un zimbru live, fata in fata (ca de la bou la zimbru) desi este foarte aproape de mine (shame on me). Mi-a placut mult, si am ramas cu amintiri frumoase, ce la impart cu voi acum.

Ce este un zimbru? Iata:
  1. ZÍMBRU, zimbri, s.m. Animal sălbatic masiv din familia bovinelor, cu corpul acoperit cu o blană deasă, pâsloasă, cu capul mare şi lat, cu coarnele scurte, întoarse în afară, în faţă şi în sus, cu greabănul înalt, cu gâtul şi cu bărbia acoperite cu păr lung, care astăzi, aflat pe cale de dispariţie, este ocrotit în rezervaţii naturale (Bison bonasus). – Din sl. zonbru.

Iata alte 3 poze:








In alta ordine de idei, Black Angel m-a premiat cu distinctia "Sunshine Award"(fenc iu :P ). Ca orice premiu... vine cu ceva indatoriri, din care am onorat cateva. Asadar, premiul merge la toti cei din lista mea de bloguri (nu am 12 bloguri), iar 10 lucruri care imi plac.... ei bine astea se pot intelege din ce am scris eu pe aici pana acum si din ce voi scrie in continuare.

4 pareri:

Castiel spunea...

mama... ce mic e ala... zau ca m.as duce si eu sa pasc cu ei acolo!!!

Smiley_tgv spunea...

@black angel
cred ca zici de cel din prima poza...
mai aveam poze in care ii tineam in palma sau le dadeam un bobarnac, insa am facut o selectie si astea au fost cele mai reusite :D
sunt niste animale impunatoare, si ma simt foarte "special" ca am vizitat unul din cele 3 locuri din tara unde se gasesc ;)

Raissa spunea...

geniala poza!

Smiley_tgv spunea...

@Raissa: n-as spune chiar geniala; am vazut altele cu soarele in loc de zimbru sau cu alte obiecte mari ce pareau mic, insa daca tu consideri asta, cine sunt eu sa ma impotrivesc? :P
multumesc de comm si de apreciere

Trimiteți un comentariu