Hi-Q ~ Ice of you

Baietii de la Hi-Q merg mai departe.
Inca reusesc sa mai scoata melodii bune, ceea ce nu ma mira: mereu au fost pe val, indiferent de vocea feminina de langa ei; insa de la pleacarea Danei Nalbaru Hi-Q nu a mai fost aceeasi trupa. Cu Dana avea alt farmec... Emisiunile de pe Antena 1 de la mare, de la munte, showurile alea nu se vor uita prea usor. Cand a plecat Dana multi deja ii condamnau la esec, insa ei s-au adaptat repede si si-au gasit o noua fata in trupa, alaturi de care au avut melodiile deja ever-greeenuri Gasca mea, Poveste fara sfarsit si altele foarte reusite; si ea a trebuit sa plece, si-a incercat talentele de actrita in serialul ala cu Horia Brenciu de pe ProTV. Si apoi a venit Anya, pe care nici macar nu stiam cum o cheama pana sa aflu ca ea e vocea ce canta cu Jayko - One. Fata asta nu stiu de ce s-a suparat si a considerat ca trebuie sa iasa din trupa in direct la tv. Nu se putea face circul in privat, intre ei 3? Si dupa o melodie (foarte faina ce-i drept) ea a dat cu piciorul carierei alaturi de Hi-Q? Pentru ca Hi-Q vor face cariera in timp, au toate ingredientele necesare:P
Acum au facut un casting la Neata cu Razvan si Dani si au ales nu una, ci doua voci pentru Hi-Q. Una sa fie de rezerva cred ;)) in caz ca cealalta ar pleca. Este clar ca piesa ce incepe sa rasune la radiouri era pregatita, poate chiar inregistrata cu Anya, insa ce sa-i faci acum?
Fetele canta frumos, nimic de spus, insa Hi-Q nu prea s-a axat pe voce, ci pe versuri, pe mesaj, pe atitudine. Mesajul din melodii ca gasca mea sau razna sau asa-s prietenii si multe altele a fost receptat de multe generatii si au devenit un fel de imnuri. Baietii astia se vor updata mereu. Nu stiu cine ar fi Pinky si cine The Brain insa The Brain face o treaba foarte tare.
NB: desi se aude clar "eyes on you" - cu ochii pe tine- Hi-Q au fost invitati in aceasta seara la Radio Zu, unde au explicat ca melodia trebuia initial sa se numeasca eyes on you, insa in timpul inregistrarii, cu demouri, cu alea-alea cineva a scris pe un cd ice of you, si s-au gandit ca e mai catchy asa si asa au ramas!

Asculta mai multe audio Muzica
Recunosc faptul ca la prima ascultare am zis WTF? nu trebuia eyes on you? Apoi am mai ascultat-o inca o data, apoi iar si iar si iar si iar si acum nu mi-o mai pot scoate din minte. Si are si acel acordeon(cred) la inceput ce aduce a Paris, a ceva vechi/clasic.... Vocile baietilor au fost asa de prelucrate, incat unul din ei recunostea ca nici nu stie pe ce bucata canta el:p
Mai jos ca va las un clip pe care il pastrez pe stick de multa vreme (sa-l pun pe blog) si iata ca acea zi a venit:D

Cu siguranta multi il stiti, insa daca e un cititor ce nu il stie: mission acomplished!
Mda, nu merge sa pun varianta de pe stick, traiasca youtube-ul :))

6 pareri:

Castiel spunea...

faina melodia!!!.. nu i-am mai auzit de mult!! si cazatura e faina!!! =)) =))
(am pus inapoi Pingbox-ul)... fac probe!!.. ;)

Castiel spunea...

ai o leapsa de la mine ;)

WaLy spunea...

Tare postarea chiar te-ai documentat.
Cat despre melodie cred ca sunt singuru caruia nu-i prea place.

Sorina spunea...

Sincer,,ma enerveaza faptul ca baietii isi ascund vocea, pe care nu o poseda absolut deloc, in spatele unor efecte. Un mare minus pentru piesa din aceasta cauza.

Unknown spunea...

Mulțumim de articol și de argumentație! Mi-am notat :-)
@Sorina: nu ne-am ascuns vocea dar producătorul melodiei a simțit că s-ar potrivi acest voice-box & tune și așa a rămas. După 7 albume și peste 100 de melodii ne permitem (sau e necesar?) să experimentăm, nu crezi?

Smiley_tgv spunea...

@florin grozea
nu e cazul de multumire, insa se accepta. oricat de aiurea suna, am crescut cu si odata cu voi si va multumesc sincer pentru ce ati facut!

Trimiteți un comentariu