What I've done (29.08.2010)

Duminica asta am fost la Manastirea Nucet. Mai multe date si informatii despre manastire pot fi gasite aici. Desi cu ceva timp in urma ma declaram o persoana nu tocmai religioasa, tin sa sa spun (din nou) ca eu cred ca exista pe undeva un Dumnezeu, ceva dincolo de gradul nostru de intelegere, o divinitate, ceva care ne face sa ne simtim ocrotiti, sa ne simtit cat de cat in siguranta. Ce am eu de impartit am cu biserica si cu reprezentatii acesteia; deoarece consider ca unii preoti nu-si merita locul si statutul. Ei iata ca dintre reprezentantii bisericii am mai gasit unii pe care ii agreez: maicile si calugarii. Desi initial ar putea fi luati ca persoane cu ceva probleme la mansarda (a trai in acel fel nu este pentru oricine), eu pe aceste persoane le vad mai aproape de Dumnezeu decat pe popii din sate, parerea mea, vorba aia. .Se organizeaza singure, exista o ierarhie bine stabilita.

Fara sa ma lungesc prea mult in vorbe, iata cateva poze:
Biserica



Astea sunt 2 figurine/statuete (sau orice alt termen credeti ca s-ar potrivi) ale unui cerb si a caprioarei sale. Desi sunt destul de vechi, inca se mai tin bine. Aa, la capitolul "inca se mai tin bine": caprioara nu mai are picioarele din spate si se sprijina cu fundul in acel tufis :D.







Un paun si paunita lui. cand faceam pozele astea mi-a venit o idee creaţă: cat de frumos este sa te cheme Paun Gigel si sa-ti pui la avatar o poza cu un paun? Sau Ursu Gigica? Lupu Maricel?
 :)) Numele meu nu are nimic "animalic" in el.



(Da, stiu ca duminica asta Michael Jackson ar fi implinit 52 de ani. RIP Michael Jackson)

4 pareri:

Anonim spunea...

Frumoasa plimbarea ta, super, cred ca te ai destins si acum inapoi la scris:)

Unknown spunea...

Cel mai mult imi plac pozele cu pauni, am o mica "obsesie" in privinta lor, a felului cum arata cu penele alea foarte colorate:P
Si foarte tare faza cu caprioara:))

Ploua cu Soare spunea...

spuneai ca e greu sa traiesti ca un calugar/calugarita. insa eu am discutat si cu barbati si femei din categoriile mai sus amintite si mi-au spus ca simt o chemare foarte puternica si daca nu i se supun nu au liniste si ca nu e ceva ce ar putea explica in cuvinte. si ca ei nu simt toate nevoile pe care le simtim noi, poate si prin autodisciplina

Smiley_tgv spunea...

@ploua cu soare:
da, probabil ca acea chemare ii "infraneaza" cumva pentru a reusi sa duca acel stil de viata;
Nici nu ma astept sa primesc explicatii in cuvinte, stiu ca ar fi greu de explicat si mai ales:greu de priceput de catre un "outsider".

Trimiteți un comentariu