Stelele care cad...

Nu am vrut sa scriu nimic despre suicidul Madalinei Manole in acea perioada nebuna. Am tot amanat, am zis ca postez la o saptamana dupa, apoi la 2, apoi la 3.. si astfel au trecut 6 saptamani.
Nu am prea multe lucruri de spus... sau am prea multe insa nu vreau sa ma intind si sa judec.
Pentru mine a fost inca o dovada ca toata lumea sufera, ca toti avem problemele noastre. Am citit comentarii idioate conform carora a fost o proasta, ca avea bani/faima/familie, ca a renuntat la lupta, ca isi chinuie copilul si alte nimicuri d-astea.
Parerea mea: daca ea a simtit ca nu mai poate face fata, ca nu mai poate trai e strict dreptul ei sa faca ce vrea cu viata ei. Se pare ca unii nu se simt impliniti doar cu un statut si cu o iluzie de familie fericita. Si cica isi chinuie copilul. oare cum ar fi crescut acel copil cu o mama neimpacata cu ea insasi? Oare i-ar fi fost mai bine? Cred ca nu.
Alta chestie specific romaneasca. Cine asculta (cu atat mai putin downloada legal) melodiile Madalinei Manole? Aproximativ nimeni, pe cand in zilele noastre are 3 melodii in top 10 melodii downloadate legal de pe un site.... pe o parte mi se pare drept: nu a stiut sa tina pasul cu timpurile actuale, a ramas aceeasi fata draga, incapabila sa faca la  cate o  melodie un buzz, sa se promoveze ca lumea, in ton cu anul in care traim. Aici poate e vina casei de discuri , insa ea, ca artist ar fi putut pleca daca o nemultumea ceva.  Din numele "vechi" doar Loredana se zbate si face tot felul de experimente, restul  se planga ca nu mai sunt invitati pe ici pe colo, ca sunt numai fufe in industria muzicala. Ghici ce? Sunt din cauza voastra, ca nu ati stiut sa tineti pasul!
Iar legat de atitudinea bisericii fata de inmormantarea ei am gasit un articol genial pe un blog. WTF? se inmormanteaza "fara probleme" un violator/ un pedofil/ un criminal in serie, iar un om ce nu a facut nici un rau nimanui niciodata nu are parte de o inmormantare normala?
Consiulul de conducere al bisericii ortodoxe din Romanie e dus rau cu capul, un nene preot incercand sa explice la televizor ca pedofilul/criminalul si-a ispasit pedeapsa in inchisoare? Adica pot sa omor vreo 2-3 oameni, stau in puscarie cati ani trebuie  si dup-aia gata, direct in loc cu verdeata ma trezesc?

Si astia dau iar cu bata in balta refuzand sa inmormanteze crestineste bebelusii morti recent in maternitatea de la Giulesti... Astia sunt reprezentantii lui Dumnezeu? Cum sa refuzi sa inmormantezi un bebelus inocent? Ce OM poate sa faca acest lucru?
In final mai vreau sa spun doar ca eu cred ca e dreptul fiecarui om sa decida ce face cu viata lui. Daca decide ca nu mai poate, ca viata nu mai are rost e treaba lui exclusiv ce face cu viata sa. Ce viata ar avea daca ar ramane in viata pentru cei din jurul sau, chinuindu-se pe sine in continuare? Da, daca esti suficient de slab si consideri ca daca te-a parasit Maricica viata ta nu mai rost, fa-o! Insa daca stai si calculezi nitel si vezi ca lumea e plina de Maricele inseamna ca poti sa treci peste.
Si am gasit foarte buna potrivirea dintre "Stelele care cad" de la Taxi cu situatia Madalinei. Ea nu a pierit, ci lumineaza pe alt cer. A murit Anca Magdalena Mircea, nu Madalina Manole....
Iar m-am intins mai mult decat voiam...

1 pareri:

aventoro spunea...

te-adaugat

Trimiteți un comentariu