Vocea României - editia 1 (27.09.2011)

Desi a debutat pe micile ecrane pe 27 septembrie 2011 si au trecut cam vreo 2 saptamani, pe principiul "mai bine mai tarziu decat deloc"  m-am hotarat sa-mi expun parerile legate de aceasta emisiune.
Fara sa lungesc prea mult introducerea cred ca mai trebuie sa spun ca nu am vazut nici o editie a The Voice US, ci doar cateva promouri.

Juriul din varianta romaneasca mi se pare foarte bine ales. Bine, toti din familia trustului, insa sunt printrei cei mai buni ai momentului, dupa cum ne-au fost prezentati in introducerea emisiunii si in campaniile de teasing. Vocea lui Pavel Bartos incepe sa fie din ce in ce mai potrivita in tot felul de emisiuni (nenea Busuioc, esti gelos?).
Regulile sunt destul de simple. Antrenorii - membrii juriului- isi formeaza o echipa din pretendentii la titlul de Vocea Romaniei. Concurentii interpreteaza un cover al unei piese, in timp ce antrenorii nu ii vad, ci doar ii aud vocea. In functie de ce aud, antrenorii se intorc si-si exprima dorinta de a-i recruta in echipa lor. Daca nu se intoarce nici un antrenor, concurentul nu trece mai departe si este eliminat. In cazul in care se intorc mai multi membri ai juriului, concurentul are voie sa aleaga din echipa cui vrea sa faca parte.
Acestea fiind spuse/scrise, o sa trec la analiza fiecarei editii:
Editia 1 - 27 septembrie 2011

1. Stefan Stan - Bensonhurst Blues
Desi nesustinut de parinti, canta un cover dupa Bensonhurst Blues. Pentru el se intorc Brenciu, Smiley si Loredana (cand si-a dat seama ca mai e putin si se termina cantecul si nu l-a ales).  Stefan il alege ca antrenor pe Smiley, asadar primul in echipa lui Smiley.
2. Andreea Dienes (Aminda) - Forget you
Clujeanca a venit sustinuta de mama si bunica si a hotarat sa impresioneze juriul cu un cover  pentru  Forget you-ul lui Cee lo Green. Impresionata de o intamplare din copilarie a marturisit ca impreuna cu trupa ei (Hazard)  a cantat la diverse concerte caritabile. Doar Loredana s-a intors, si ea pe ultima suta de metri si s-a ales cu primul concurent in echipa ei. (facebookul Amindei)
3. Gabriela Tanase -Promise me 
(tehnician unghii imi suna numai mie extrem de ciudat?) Manichiurista nu a reusit sa impreioneze nici un membru al juriului si a fost nevoita sa se retraga in lacrimi. Pacat. primul concurent eliminat.
4.  Vlad Gliga - Delilah
Tanarul clujean de 22 ani a ales sa incerce sa impresioneze juriul cu un cover dupa Delilah al lui Tom Jones. Cu o modestie ("talent am, voce am, nu pot sa zic ca nu arat bine") deosebita si nu numai reuseste sa-l faca sa se intoarca doar pe Brenciu, la care ajunge in echipa si este primul, deocamdata.
5. Brigitta  - Ironic
Fosta concurenta la Megastar, Brigitta, pare ca stie cu ce se mananca acest concurs si este destul de sigura pe ea si acest lucru se vede in interpretarea coverului dupa Ironic a lui Alanis Morisette cu care a reusit sa ii faca pe toti antrenorii sa se intoarca si este prima ce are ocazia sa-si aleaga dintre cei 4 si il alege pe Smiley, devenind al doilea concurent din echipa lui. Moga cam face pe mofturosul si pana acum nu are pe nimeni in echipa.  Mi-a placut ca (probabil a fost chinuita de Adrian Despot & co la Megastar si aici) a asteptat sa primeasca laude de la toti pana sa-l aleaga pe Smiley.
6. Mirela  Apostu - Don't speak 
Nu ma pricep eu cine stie ce la a aprecia abilitatile muzicale ale unei persoane, insa pot spune cu siguranta ca daca as fi fost pe unul din scaunele juriului nici eu nu m-as fi intors. Nu poti sa macelaresti o piesa evergreen si sa te aprecieze cineva pentru asta... Nimeni nu s-a intors si astfel Mirela a devenit a 2a concurenta eliminata, desi atitudinea si imaginea ar fi fost niste avantaje puternice pe viitor.
7. Aldo Blaga - If tomorrow never comes
Pe acest tip pot spune ca l-am urmarit de cateva ori pe canalul sau de youtube. Se vede ca increderea in sine este un avantaj puternic, cu care Aldo a reusit sa intoarca 3 antrenori dupa cateva secunde, primul fiind Moga, pe care Aldo  l-a si ales, de venind primul din echipa lui Moga.
8. Elena Torop - Simply the best
La ea mi-a placut sinceritatea aia pura si modul ei de a vorbi, fara a tine cont de ce/cine e in jurul ei. Desi prezenta scenica ar fi fost un mare plus coverul dupa melodia Tinei Turner nu a ajutat-o sa intoarca nici un antrenor, devenind a 3a eliminata din concurs.
9. Liviu Teodorescu - I believe I can fly
Tanarul bucurestean de 18 ani (aka baiatul care are o relatie cu o fata despre care parintii ei nu stiu) a reusit sa-l faca pe Brenciu sa se intoarca dupa numai cateva secunde, urmat la alte cateva secunde de Moga si apoi Loredana si Smiley, devenind al doilea concurent ce are ocazia sa-si aleaga antrenorul dintre cei 4 si il alege pe Moga, devenind al doilea din echipa lui Marius.
10. Teodora Margineanu - Stand by me
Fosta componenta Viva si Candy a facut un cover dupa  o melodie foarte cunoscuta, insa nu a reusit sa intoarca nici un antrenor. Brenciu face ceva comentarii rautacioase si totusi fata este eliminata numarul 4, insa prima care a  reusit sa treaca peste esec fara sa planga.
11. Andra Covaleov - I love her so
Tipa mi se pare cunoscuta dintr-un reality show de pe PrimaTv, unde era cu inca un baiat si trebuia sa renoveze o casa... au trecut ceva ani, nu mai stiu exact, poate o confund. Coverul sau destul de bun reuseste sa o faca sa se intoarca doar pe Loredana, in a carei echipa intra. Loredana pare ca se hotareste foarte greu si apasa mereu butonul in ultimele secunde, insa am sa o iert pentru outfitul purtat.
12. Claudiu Mirea - Wild World
Un alt fost concurent la Megastar, Claudiu a reusit sa-l intoarca doar pe Brenciu cu coverul sau dupa Cat Stevens.
13. Loredana Cavasdan - Are you gonna be my girl
O alta fost concurenta la Megastar care a ales sa faca un cover dupa Are you gonna be my girl de la  Jet cu care a reusit sa-l faca pe Smiley sa apese butonul dupa numai cateva secunde si mai tarziu pe ceilalti 3, devenind a treia concurenta ce are posibilitatea de a-si alege antrenorul si a declansat o lupta pe versuri intre cei 4, dar ea a ales sa faca ce-i spune inima si l-a ales pe Moga, probabil pentru a ajunge tot mai sus.
14 Adrian Filip - Unchain my heart
Fostul component al trupei Axxa s-a chinuit prea mult si a "reusit" sa nu convinga nici un antrenor sa se intoarca, devenind al 5lea eliminat (primul barbat).
15. Dragos Chircu - Summer time 
Cu coverul sau a reusit sa-l convinga pe Smiley dupa numai cateva secunde, apoi pe ceilalti 3. Insa pe Loredana a ales-o ca antrenoare. Al 4lea concurent ce a avut ocazia sa-si aleaga antrenorul.

Post publicat si pe serialetari.com.

7 pareri:

Anonim spunea...

smiley,daca n-ai reusit sa scrii decat doua fraze despre claudiu mirea,dovedeste cat de cunoscator esti in ale muzicii.noroc ca te promoveaza astia de la pro ca altfel esti jalnic!

Smiley_tgv spunea...

@Anonim:
Eu nu sunt Smiley din juriu. Daca ai sa-i spui ceva ii poti spune pe facebook, sau pe cine stie ce adresa de m@il.
Eu (Smiley_tgv) am scris doar doua randuri despre Claudiu Mirea pentru ca nu il cunosc si recunosc faptul ca nici nu am vreo scoala care sa imi dea dreptul sa judec. Eu am doar o parere a unui om normal, a unui telespectator.

Anonim spunea...

Quality articles or reviews is the crucial to attract the visitors to pay a quick
visit the site, that's what this site is providing.

My web site - jocuri online mahjongg

Anonim spunea...

Remarkable! Its genuinely amazing post, I have got much clear idea
concerning from this paragraph.

Also visit my web-site; bancuri cu calugarite

Anonim spunea...

If you desire to improve your know-how just keep visiting this website and be updated with the hottest news update posted here.


my web page ... cele mai noi bancuri 2011

Anonim spunea...

Hi there, I found your site by the use of Google whilst looking for a similar topic, your site came up,
it seems to be good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, just turned into alert to your blog through Google, and located that it's truly informative.
I am going to watch out for brussels. I'll be grateful should you continue this in future. A lot of people might be benefited out of your writing. Cheers!

my web site :: jocuri gratis masini

Anonim spunea...

It's awesome for me to have a web page, which is beneficial in support of my know-how. thanks admin

Here is my weblog jocuri gta vice city online

Trimiteți un comentariu