Nu sunt dependent de net..

Lipsa internetului poate avea simptome asemănătoare cu sevrajul fumătorilor, potrivit unui studiu citat de Glamourmagazine.co.uk . Cercetătorii de la 12 universităţi din întreaga lume au adunat mai mulţi voluntari care nu au primit acces la internet timp de 24 de ore – fără Facebook, Twitter şi e-mail-uri. De asemenea, ei nu au avut voie să folosească computere, telefoane mobile, iPod-uri, televizoare sau radio. Pentru a comunica şi a se distra, voluntarii au folosit telefonia fixă şi au citit cărţi.
După o zi în care au fost supuşi la aceste „torturi”, voluntarii au raportat simptome asemănătoare cu cele ale fumătorilor care încearcă să renunţe la viciu: anxietate, nervozitate, ba chiar ei au întins mâna după telefoanele mobile deşi nu se aflau acolo, aşa cum fumătorii caută ţigările inexistente.
„Majoritatea s-a chinuit la început cu aceste simptome, însă apoi au dezvoltat mecanisme care i-au ajutat să treacă peste aceste probleme”, a declarat Dr Roman Gerodimos, din cadrul Universităţii Bournemouth.
Plimbările şi discuţiile cu prietenii au înlocuit activităţile obişnuite din faţa monitorului sau ecranului TV.
Concluzia evidentă a studiului a fost că utilizarea tehnologiei creează dependenţă, însă, cu puţin efort oamenii sunt perfect capabili să se descurce şi fără ea.


Asta ar putea intra la categoria "cercetatorii britanici spun ca". Deoarece acestia au tot dat diferite "verdicte". Am fost si eu in "sevraj" cateva zile, insa  pot spune ca nu mi-a fost prea greu. Bine, probabil si pentru ca stiam ca in curand tot voi prinde un calculator si nu m-am agitat prea tare. Cateodata mai am momente cand imi demonstrez mie ca nu sunt dependent de internet nedeschizand calculatorul cateva ore bune, ore care intr-o zi normala ar fi fost petrecute in fata calculatorului. Bine, se stie ca primul pas e negarea :))
Tu esti dependent/a?


sursa

6 pareri:

WaLy spunea...

Sincer sa fiu nu cred ca sunt dependent , asta vara stateam cu saptamanile la mamaia si aveam doar telefonul , iar la Tv nu ma uitam si sincer nu am simtit nici un simptom asemanator cu cele enumerate mai sus.
Parerea mea e ca acei cercetatori au cam exagerat putin ;)

Neko spunea...

eu sunt. daca am tel descarcat intr-o zi...incet sa am spasme stomacale:P am senzatia ca fix atunci ma va cauta cineva important
insa din alt motiv am poposit acum pe blogul tau. am postat un filmulet dragut si vreau sa ti-l dedic, pentru ca nu demult ai zis ca nu esti a cat person
enjoy:
http://plouacusoare.blogspot.com/2011/01/pisica-incoltita-de-catelusi.html

Anonim spunea...

Depinde ce alte activitati dde divertisment ai atunci cand incerci sau esti fortat sa nu deschizi pc ul. Eu in mod normal nu pot trai fara laptop, a deveniy un gest reflex ca dupa ce intru in casa , uneori chiar inainte sa ma schimb in hainele de casa sa l deschid , fimiu deja stie si mi l deschide el .Dar daca sunt plecata intr un voiaj nu simt nevoia deloc de tehnica moderna , nici de telefon , asta in cazul in care nu astept vre un tel important si mi este absolut necesar.Si da , sunt dependenta de net, tv , dar nu si de tel , de cele mai multe ori ma fac ca l uit ca sa nu mai fiu sunata , ce bine e.

Smiley_tgv spunea...

@Waly:
de ceva vreme tv-ul nu prea mai "merge" la mine. Adica functioneaza, insa nu prea mai am ce vedea la el..
@Neko: o duc destul de bine si fara telefon. Ti-am vazut simpaticele :P
@darias: si mie imi pare bine cat imi uit telefonul, insa apoi ma incolteste o intrebare (daca ma suna cineva important tocami acum?)ce nu-mi da pace si trebuie sa-l caut, insa profit de asta uneori :D

Anonim spunea...

as putea sa traiesc si fara, atat timp cat am altceva de facut :)
totusi, nu stiu cat as putea rezista fara...:-s

Alin spunea...

Cand ma trezesc dimineata primul lucru pe care l fac deschid laptopul.Dar am fost la munte 4 zile si nu am simtit nevoia de net.

Trimiteți un comentariu