K-Kinda bizi....

Vine vara...
acum trebuia sa urmeze bine-mi pare, nu?
La scoala am avut treaba si bataie de cap cu incheierea mediilor. Absente la chiulangii pe care nu i-am mai vazut de prin februarie (parinti idioti de-a dreptul). Si mai aiurea pentru mine e ca eu trebuie sa justific absentele; adica  la un numar de ... absente ar fi trebuit sa ma duc la poarta la Vasilica si sa-i zic: Vasilico, fata ta (pe care nu ai mai trimis-o la scoala din ferbruarie!!!!)a strans x absente. Semneaza aici ca te-am anuntat!  Am fost la cativa pe care am reusit sa-i mai fac sa vina macar pentru cateva zile.... Si incep cu scuze, cu vaicareli, ca sunt multi, ca nu au bani, ca ajutoru' nu le ajunge si restul poeziei. Asta in timp ce duhnesc a tigari, fireste.
Poate considertai ca nu e mare bataie de cap.... ca 4ore pe zi.. lejearala! Insa nu e chiar asa, nu e usor sa vezi cum isi bat joc de munca ta.
Oare cum este ca astazi (joi, 10.06.2010) sa te sune un parinte (pe care nu l-ai vazut pana acum, pe care nu l-ai auzit) si sa te intrebe de baiatul lui? Singurul lucru pe care a vrut sa il afle a fost sa stie daca a trecut clasa sau nu. Cand baiatul abia stie, cu chiu cu vai, sa isi scrie numele.
Ei bine, asta am experimentat eu azi. Cum sa te simti?
Faptul ca nu se pot lasa repetenti in clasa I este cea mai mare buba a invatamantului romanesc, dupa parerea mea. Ce sa fac eu la anul (clasa a IIa) cu astia de nu stiu literele? Sa recuperez cu ei si sa ii tin pe ceilalti pe loc? Sa merg cu ceilalti inainte si sa ii las p-astia pierduti? Ca o varianta de mijloc mi-e greu sa cred ca s-ar putea aplica... Deci un copil lasat repetent in clasa a IIa (deoarece in Ia nu s-a putut!) este condamnat din start!
 Plus ca mai am si treaba pe langa casa (montat centrala/usi) ==>> praf, mizerie, casa cu fundu' in sus. toate chestiile ingramadite sub folii de plastic.... o desfatare!
Astzi am asistat la "festivitatea" de pensionare a catorva cadre de la scoala. Momente emotionante, insa nu prea m-a marcat, nici nu stiu cum ii cheama sau ce predau (asa de rar ne vedem), cu exceptia dnei directoare.
Hai ca ajnuge pentru azi!
ps: Bubii aia mici sunt niste scumpici. Au inceput sa capete forma de bub si ceva blanita. Buba este o super-mom. Imi place sa ma uit la ei cand vin pe la 12 acasa. Sunt rupti de somn... au niste pozitii de dormit :)
- poza e de pe 4 iunie, acum sunt mai frumusei, au trecut de stadiul "viermisori roz" :D

2 pareri:

fata din vis spunea...

ce draguti sunt puii de hamster. Ma minunez cate poate face natura. Cum poate creati vieti minuscule, care sa ne incante pe noi, uriasii. :)

Smiley_tgv spunea...

@fata din vis
si totusi si noi, uriasii, suntem niste fir de nisip in timp...

Trimiteți un comentariu