Zmeura

Dupa ce v-am cinstit cu zarzare, apoi cu capsuni si fragi revin acum cu o noua oferta : zmeura. Din gradina, proaspata si buna. Pana acum am experimentat gemul de zmeura, dulceata de zmeura si mai nou tarta cu zmeura (sar'na mami). Ii zic tarta, insa la fel de bine as putea sa ii spun prajitura cu zmeura. E un blat de pandispan (aka chec) cu un strat de zmeura pe deasupra (dupa reteta de la matusa). Nu e cine stie ce delicatesa, insa e home made si eu apreciez chestiile astea. Stie cineva daca se face compot de zmeura? Am vazut ceva retete pe net, insa nu par de incredere..
Pentru la vara: stiu cateva locuri unde se coc mure, vine cineva cu mine, sau o sa vaarat (iar) doar poze?
Viata la tara are cu siguranta avantajele ei. 
Apropo, Terra, cu gem ai "umplut" clatitele ?

Dupa continuare o prezentare mai complexa a zmeurei si cateva indicatii (daca o folositi ca planta medicinala).

Cactusul meu... se intoarce

Ca intoarcerea cactusului meu suna destul de aiurea. In fine, ce am vrut sa subliniez ca acel cactus a inflorit din nou, si dupa cum se vede mai are material de inflorit :P.
Si am mai pozat floarea din fata casei, despre care am citit acum ceva timp la fatadinvis, insa nu mai stiu cum ii zicea (ei, florii). Este o floare frumoasa si pana la toamna cred ca va sta inflorita. Tot nu mai stiu cum ii zice, fapt ce se dovedeste destul de enervant...
@gabriela, help needed!
Aveti vreun secret? E in siguranta?

.
Cause 2 can keep a secret
If one of them is dead

Vreau...

Verso - Vreau 

Era o vreme-n care ne iubeam mai stii tu oare?
Si spunea-i zambind sub Soare ca nimic,nimic
Nu va putea schimba ceva,nimic din lumea rea
Dar nu a fost,  nu a fost asa

Ma gandeeesc,ma gandesc numai la tine

Vreau sa te simt aproape
Sa fugim departe
Ocrotiti de noapte
Si vreau sa fim doar noi doi
Impreuna vom invinge timpul care-a stat intre noi

Tu te-ai schimbat acum,nu poti sa crezi ce spun
Incerc sa ti-amintesc ca nimic nimic
Nu va putea schimba ceva,nimic din vina mea
Tot ce sper e sa fii din nou a mea



.


(De ceva zile imi fac de cap cu telefonul, in sensul ca pe unde vad ceva ce imi atrage atentia: jap o poza pentru blog. Pacat ca cei 2 megapixeli -batrani si obositi, probabil- nu ma ajuta sa redau in imagini de calitate ce am vrut sa transmit. Mai urmeaza asemea postari; postari cu imagini si melodie. Acum am ales-o pe asta pentru ca la ea m-a dus gandul, habar nu am de ce. Asa, ca chestie de stiut: e din 2003, acum 7 ani.. Big Brother... 16 ani)

He is not alone!

Donez hamsteri

Dupa cum am mai zis pe aici, de ziua mea am primit o pereche de hamsteri: Bubu si Buba. Pe atunci habar nu aveam ca Buba e un fel de Kinder cu surprize :P
Abia cand il batea de-l asculta cu urechea pe Bubu am intrat la banuieli, iar dupa ceva browsing pe net am observat ca Buba mai avea si alte semne ca ar fi gestanta  (evidentierea mameloanelor si burtica mare).
Pe  27.05.2010 am observat ca Buba a nascut. Dimineata, pna asa plec la scoala aveam un "ritual" (destul de rau si tampitel, recunosc) de a-i trezi si pe ei, asta ca o razbunare dupa o noapte de kung fu sau de zdraganit de roata.Si cand o trezesc pe Buba vad ca fatase niste cevauri mici si roz.
Peste 2 zile se implinesc 4 saptamani. Au fost 7 puiuti, insa pe unul l-am gasit cam ciopartit si pe ceilalti pe langa el... M-am intristat enorm, insa apoi am constientizat ca that's the way it should be. faza e ca erau 2 mai prichindei, mai retarzi asa, ramasi in urma. Unul nu mai este si poate este mai bine ca nu se mai chinuie. Celalt inca mai este, insa tot ramas in urma a ramas. Mi s-a sugerat sa "scap" de el, insa nu pot, daca are zile: sa traiasca, daca nu :sa moara de moartea lui.
Asadar am 6 (5 fara ala retard) puiuti de hamsteri doritori de stapani.
Am pus in stanga sus o poza cu ei la masa. Nu stiu ce ii fac Bubei, care adoarme ca valiza-n gara si ei isi fac de cap. Cel care se vede mai mare (in dreapta) e o ea; ma gandesc ca Nikita e un nume pe masura :P
Si ca sa demonstrez ca bubicii mei sunt parinti grijulii, uitati cum dorm bubii aia mici pe Bubu. Isn't that cute? Si el se dovedeste a fi  foarte grijuliu; ma asteptam sa ii mai atinga nitelus, insa e o doica perfecta pentru perioadele cat Buba se da in roata. Au inceput si prichindeii sa "guste"  roata.
I-am filmat azi putin, maine urc clipul pe youtube (pe trilulilu imi da  o eroare).
Am apelat si la noua prietena Terra Radu,  care are si ea un musiu si pe acesta cale apelez la toti cititorii in incercare de a le gasi camin celor 6 sufletele.
 Florin (pariuri2009) nu vrei si tu un hamster?
Ii donez, nu vreau nimic in schimbul lor, sunt multumit daca ajung la persoane ce ii doresc. I-as da si unui petshop, insa dim ce stiu eu nu avem in Targoviste  un petshop seriso, ci doar pet-stuff-shop -uri, adica unde putem gasi chestii pt animalutze.
ps: stie cineva din ce rasa sunt astia ai mei?

Alors on dance

Nu sunt francofil. Ba dimpotriva, limba franceza imi provoaca ceva mancarimi numai la auz. Totul este din vina unei profesoare tampite din generala. :( Da, m-a marcat si mi-a dat un exemplu evident de asa nu. Decat intr-a 7a mi-a iesit media 7.50, in rest numai in 6 si 7 m-a tinut. Asta in timp ce la celelalte materii avem note bune si foarte bune (nu am avut medie generala mai mica de 9). Si da, de la acea tampita am ramas cu  o ura nejustificata de tot ce tine de Franta. Am avut noroc cu profesoarele din liceu ce au fost femei ca lumea si bune in meseria lor (sar'na dna Parnia) si mi-au mai redus din aceasta ura, insa nu de tot. Am urat asa de mult franceza ca am invatat engleza aproape singur. Deja suna a lauda insa prin gimnaziu eram capabil sa ma uit pe CN si sa inteleg dialogurile din desene. Apoi a inceput sa imi placa si mai mult, si la BAC am dat engleza ca proba scrisa si franceza la oral. Decat eu si inca o colega(Vyoleta) am fost suficient de curajosi sa dam engleza scris sin tot centrul de examinare.
Si totusi, melodia asta imi place. Nu  inteleg o boaba :| .  Dar asta nu conteaza, doar mia placut si las Ketchup - Asereje si nici acolo nu am intels o boaba. Si strainezii au murit dupa Dragostea din tei si nu intelegeau o iota :P Faza e ca are un beat foarte addictive, insa in afara de alors on dance.... dau doar din cap :))
Clipul e foarte ciudatel, ca si Stromae asta ce nu pare cine stie ce div.
Pe un cont official: Embedding disabled by request 
Aici puteti gasi 2  traduceri (cat de cat) in engleza si in italiana (pt. neko)

Vuvuzela

Those damn vuvuzelas! Pana si pe nenea Hitler l-au suparat :)) Pe el , pe Bendeac si pe multi altii. Lumea fotabalului este si va ramane o enigma pentru mine. Nu gasesc nimic special in a viziona cum 11 barbati alearga dupa o minge (bine, cu anumite scopuri). Consider ca  exista alte sporturi mai artistice, mai senzationale ce merita atentie, iar titlul de "sportul rege" nu i se potriveste deloc.
In orice caz, enjoy the clip:

Naturelicious!

Am primit pe m@il ceea ce va prezint mai jos.  Lady GaGa, ia si invata :D


Mai multe (vreo 20) dupa continuare.

Aerosmith ~ PINK

Pink it's my new obsession 
Pink it's not even a question, 
Pink on the lips of your lover, 'cause 
Pink is the love you discover 
(nu prea mi-a iesit roz, insa se vede ca roz am vrut sa fie :D)

ps: macar margine de la clip a iesit roz :))

Flori de tei

Proprietatile vindecatoare ale teiului sunt cunoscute inca din vechime, cand se foloseau in scopuri medicinale coaja, frunzele si seva, iar mai tarziu au inceput sa fie intrebuintate si florile. La noi, prezinta interes terapeutic numai florile de la trei specii: teiul rosu, teiul alb si teiul cu frunza mare.
Teiul contine substante mucilaginoase, o cantitate mica de ulei volatil, flavonoide, gume, tanin, zahar, colina si acetilcolina. In uleiul volatil se gaseste un alcool alifatic - farnesolul - care imprima florilor de tei mirosul placut caracteristic.
Trei specii de tei prezinta interes terapeutic la noi. Teiul rosu este cel mai raspandit in tara noastra. Creste pe solurile brune si este o specie de semiumbra. Teiul alb are pretentii mai ridicate fata de temperatura, fiind destul de rezistent la seceta. Teiul cu frunza mare este mai rar, mai pretentios fata de caldura si lumina. Se intalneste la limita dintre campie si deal, pe soluri fertile.

Proprietati terapeutice

Teiul are actiune sudorifica, antitermica, emolienta si expectoranta. Se recomanda in caz de raceala, gripa, guturai si bronsite, deoarece stimuleaza transpiratia si ajuta la scaderea febrei. De asemenea, florile de tei (datorita mucilagiilor) reduc inflamatia la nivelul cailor respiratorii si ajuta la eliminarea secretiilor bronhice. Continutul de ulei volatil confera florilor de tei proprietati neurosedative si antispastice, fiind utilizate ca sedative in insomnii, stari anxioase si iritabilitate. Intern, planta se utilizeaza sub forma de infuzie: o lingurita de flori la 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5-10 minute si se beau 3-4 ceaiuri caldute pe zi indulcite cu miere de albine. Pentru efectul sedativ, se bea o cana cu o jumatate de ora inainte de culcare.

Textul este preluat de aici

Honey, I multiplied the Bubs!

La fel cu am facut in acea postare asa fac si aici. La tiltul ma refer, un tiltlu insiprat de un film, si m-am gandit ca nitel modificat se potriveste.
Ii promisesm drei Terra Radu si nu numai poze cu micutii bubici.
Iata-le, in exclusivitate si in premiera!! Senzational! Primele poze din lume cu progeniturile Bubilor. Macar cu asta ma pot mandri si eu pe blogul asta :D
(sper ca s-a inteles misto-ul de mai sus)
Trecand peste asta, vreu sa spun ca familia mea de bubici este simpatica foc. M-as uita la ei toata ziua; le sunt un fel de Big Brother :) Buba e fata de casa si are grija mereu de ei, iar de curand l-am scos si Bubu din garsoniera lui si am reintregit familia. Si Buba l-a scos de pe lista de batut, se pare.
Au primit cadou si o roata... mov :D Bubei ii place la nebunie, cateodata ma ingrijora ca si-ar neglija puii (nu e cazul), iar pentru Bubu e o roata de mers, nu de alergat ca pentru Buba(cred ca vrea sa se metamorfozeze intr-un porcusor, sper de Guineea). O fi el o fire mai precauta. Buba alearga zdravan ,insa le e cam mica. Mie mi se pare tare incomoda, ca trebuie sa prinda cu labutele (toate 4) fiecare "treapta". Insa din motive ce pe mine ma depasesc lor le place enorm sa alerge/mearga pe ea (mai ales noaptea, cand sunt foarte activi).
Bubii aia mici, 7 la numar inca nu au nume(poate ma ajutati), au facut ochisori si sunt setati pe rontait. Pana acum painea tare (uscata) e preferata lor (si a furinicilor, din pacate....). Sunt 2 maronii (care cred ca se vor face negri) si 5 albi. Din cei 5 albi 2 sunt foarte... ramasi in urma, mai slabuti, mai firavi. Unu negru e cel mai mare, aproape ca pare  adult pe langa cei mitittei.
Desi mi-era teama ca le va face rau, Bubu s-a dovedit a fi un parinte exemplar. Cand aia micii intra in el/pe sub el nu ii musca/ciupeste, ba chiar le face loc si am vazut ca ii pupa (linge) uneori.
Damboviteni, vrea cineva un pui de Bubi?

Be free

Acum ceva zile am dat peste acest clip si aceasta melodie:
Radio Killer - Be free

Mi se pare foarte tare! Clipul este bine facut si imi place. Putem sa vedem cum mingea face un tur al Bucurestiului, trecand din mana in mana  picior in picior pe la multi locuitori, aratand fiecare cat de abil este. Mi-a placut si prezenta lui Ilie Nastase, ce a ignorat mingea de fotbal, wrong ball, probably :D
Smiley este intr-o forma de zile mari, imi place dansul lui de pe centrul strazii, iar tipul ce suceste de butoane nu primeste destula atentia, parca... nu-i asa, fetelor?
Da, clipul pare o reclama Pepsi, sau cam asa ceva, insa e plin de dinamism, de miscare si de voie buna.
 I care about love
I care about dreams
I care about you
I care about me

ps: mai incolo o sa le fac poze bubicilor mici. Ma cam ingrijoreaza ca unul a ramas micut de tot, iar altul s-a facut mai maricel.. probabil ca asa e, sau e de la ei.... Bubii mei sunt niste parinti deosebiti, povestesc mai multe mai incolo.

Pretty little liars - sugestie de serial de vara

Pretty little liars:(pretty indeed) la prima vedere pare serial de gagici (o fi ca e cu gagici in cast?). Nu urmaresc Gossip Girl, asa ca asta ma va tine ocupat vara asta. Am vazut pilotul, pare interesant. O tipa ce dispare in conditii misterioase revine cu sms-uri si biletele anonime cu secretele prietenelor ei, iar la ceva timp ii este descoperit cadavrul, insa tipa disparuta le da sms tuturor, anuntandu-le ca inca e pe acolo si ca le va bantui ceva vreme.
Chestia e ca asta disparuta stie secretele prietenelor sale si nu se arata prea secretoasa....  Mai apare si un politist ce face el pe detectivul, acum cand nu mai e un caz de disparitie, ci unul de crima. Astept sa vad ce se va intampla in continuare.
Deja pare un amestec de "I know what you did last summer" cu "Desperate Housewives" si ceva de prin "Gossip Girl", ramane de vazut daca publicul idiot american va agrea acest amestec.
Uitam sa preciez: in serial apare si Holly Marie Combs (Piper din Charmed) ca mama unei mincinoase frumoasa si micuta. Recunosc ca asta m-a atras prima oara.
Never trust a pretty girl with an ugly secret!

La ce e bun un VW Polo? :))

Cu ceva indemnare cred ca mi-ar putea iesi si mie cu Albea mea :))
Mi s-a parut prea tare ca sa trec peste el!!!
De acum incolo o sa va prezint mai multe reclame pe care le gasesc deosebite, fie prin mesaj, fie prin ideea pe care vrea sa o transmita.
ps: observatia satisfactia de pe fata tipului de la volan cand se dezmeticeste fata ->> priceless!
ps2: poate ar fi iesit mai ok cu un tip mai nerd/geek, poate :P

Basescu&co: Să nu crezi ce-ţi spun acum!

Astia au mintit cu buna stiinta si unii au inghitit-o zdravan....
Daca nu as fi si eu afectat de cretinismul basescianist le-as spune tuturor: Ce bine-mi pare ca ai luat teapa! Insa cum sunt si eu afectat le dedic "fraza" de mai sus votantilor lui Basescu!
Stati linistiti, sarea e la locul ei, posta nu e pe mana mogulului rau, de comunisti si mineri nu s-a mai auzit de cel putin 10 ani, in concluzie: tara este pur si simplu infloritoare!
Incet incet statuia lui Zeus de Cotroceni se va sfarama. Loviturile initiale sunt date din interior. Declaratiile date alandala in care le scapa destul de multe lucruri sunt un baros dat cu puterea in imaginea de SuperBase. Acum nu mai merge nici cu hahaieli, nici cu pasarici, nici cu tiganci imputite.
Sper (din tot sufletul) ca atunci cand Base o sa cada sa ii traga pe toti linagii lui dupa el. Unul sa nu scape. Cei mai inteligenti au inceput deja sa miroasa dezastrul si ca sobolanii, incep sa paraseasca nava maeretului carmaci....

Cactusul meu


Familia Cactaceae grupează plante suculente şi în mare parte spinoase cunoscute împreună sub numele de cactuşi. Aceasta familie este aproape exclusivă din continentul American, cea ce înseamnă că sunt endemice din continentul American şi Arhipelagului Antilelor. Totuşi, există o excepţie kamatis baccifera care este extinsă la tropice în lumea veche în : Africa tropicală , Madagascar şi Sri Lanka. Se crede că apariţia şi colonizarea lumii vechi este relativ recentă (400 de ani), prin transportul seminţelor în tubul digestiv al păsărilor migratoare, sau potrivit altei teorii, sub formă de plante lipite pe trunchiuri împinse de curentele marine.
Multe plante suculente, atât în lumea veche cât şi în lumea nouă au o mare asemănare cu cactuşii şi deseori sunt numiţi cactuşi în limbaj comun. Totuşi, acest lucru se datorează evoluţiei paralele, unele plante suculente nu sunt înrudite cu cactuşii. Caracteristica specifică cea mai clară a cactuşilor este Areola, o structură specializată unde apar spinii, muguri noi şi în multe ocazii florile.
Se consideră aceste plante (cactuşii) au evoluat între 30 şi 40 milioane de ani. Continentul American era unit cu celelalte , dar s-a separat progresiv în procesul numit deriva continentelor. Speciile endemice din lumea nouă s-au dezvoltat posterior separării continentelor; depărtarea maximă s-a atins în ultimii 50 de milioane ani. Acest lucru ar putea explica inexistenţa de cactuşi endemici în Africa, aceştia au evoluţionat în America când continentele deja erau separate.

Cactuşii au un metabolism special cunoscut sub numele de CAM
La fel ca plantele suculente, membrii familiei cactuşilor (cactaceae ) sunt bine adaptaţi unui mediu cu precipitaţii reduse. Frunzele s-au transformat în spini, pentru a preveni evaporatea apei prin transpiraţie şi servesc de apărare a plantei contra animalelor însetate. Fotosinteza se realizează prin tulpinele îngroşate care îmagazinează apă. Foarte putini membrii ai familiei au frunze şi acestea sunt rudimentare şi de viaţă scurtă, de 1-3 mm lungime.

Da, textul este preluat de pe wikipedia.ro, insa pozele sunt facute de mine, cactusului meu :D
Anul trecut a reusit performanta de a face 13 flori  in acelasi timp. Acum mai are alti cativa bobocei pregatiti.
Un site pentru iubitori poat fi gasit aici.




Why don't you love me?

Why don't you love? When I make me so damn easy to love?
Why don't you need me? When I male so damn easy to need?

Versurile, dupa continuare :D

K-Kinda bizi....

Vine vara...
acum trebuia sa urmeze bine-mi pare, nu?
La scoala am avut treaba si bataie de cap cu incheierea mediilor. Absente la chiulangii pe care nu i-am mai vazut de prin februarie (parinti idioti de-a dreptul). Si mai aiurea pentru mine e ca eu trebuie sa justific absentele; adica  la un numar de ... absente ar fi trebuit sa ma duc la poarta la Vasilica si sa-i zic: Vasilico, fata ta (pe care nu ai mai trimis-o la scoala din ferbruarie!!!!)a strans x absente. Semneaza aici ca te-am anuntat!  Am fost la cativa pe care am reusit sa-i mai fac sa vina macar pentru cateva zile.... Si incep cu scuze, cu vaicareli, ca sunt multi, ca nu au bani, ca ajutoru' nu le ajunge si restul poeziei. Asta in timp ce duhnesc a tigari, fireste.
Poate considertai ca nu e mare bataie de cap.... ca 4ore pe zi.. lejearala! Insa nu e chiar asa, nu e usor sa vezi cum isi bat joc de munca ta.
Oare cum este ca astazi (joi, 10.06.2010) sa te sune un parinte (pe care nu l-ai vazut pana acum, pe care nu l-ai auzit) si sa te intrebe de baiatul lui? Singurul lucru pe care a vrut sa il afle a fost sa stie daca a trecut clasa sau nu. Cand baiatul abia stie, cu chiu cu vai, sa isi scrie numele.
Ei bine, asta am experimentat eu azi. Cum sa te simti?
Faptul ca nu se pot lasa repetenti in clasa I este cea mai mare buba a invatamantului romanesc, dupa parerea mea. Ce sa fac eu la anul (clasa a IIa) cu astia de nu stiu literele? Sa recuperez cu ei si sa ii tin pe ceilalti pe loc? Sa merg cu ceilalti inainte si sa ii las p-astia pierduti? Ca o varianta de mijloc mi-e greu sa cred ca s-ar putea aplica... Deci un copil lasat repetent in clasa a IIa (deoarece in Ia nu s-a putut!) este condamnat din start!
 Plus ca mai am si treaba pe langa casa (montat centrala/usi) ==>> praf, mizerie, casa cu fundu' in sus. toate chestiile ingramadite sub folii de plastic.... o desfatare!
Astzi am asistat la "festivitatea" de pensionare a catorva cadre de la scoala. Momente emotionante, insa nu prea m-a marcat, nici nu stiu cum ii cheama sau ce predau (asa de rar ne vedem), cu exceptia dnei directoare.
Hai ca ajnuge pentru azi!
ps: Bubii aia mici sunt niste scumpici. Au inceput sa capete forma de bub si ceva blanita. Buba este o super-mom. Imi place sa ma uit la ei cand vin pe la 12 acasa. Sunt rupti de somn... au niste pozitii de dormit :)
- poza e de pe 4 iunie, acum sunt mai frumusei, au trecut de stadiul "viermisori roz" :D

Lady Gaga is the new sh@#t!

Nu cred ca mai exista cineva care sa nu stie inca macar 2 cantece de-al lui Lady Gaga!
Daca MJ si-a incheiat rolul si a devenit un icon, superstarul suprem (daca nu suna prea pleonastic), Madonna este regina pop, care a reusit sa stea o caruta de ani in topuri, reusind tot timpul sa scoata ceva nou, sa aduca un suflu nou  fie prin featuringuri (rar) fie prin acel ceva specific ei.
Ei bine, MJ a apus, Madonna va mai spune multe insa, asa cum am  zis si in titlu: gag is the new sh@#t!
Acum ceva zile a avut premiera noul clip, la melodia Alejandro.
E inutil sa imi mai expun parerea pe rimel.ro. Sunt acolo destui care deja au inceput sa o ia in coceni. Mi se pare ca Adina@GlossyMagazine a reusit foarte bine sa surprinda si sa analizeze/interpreteze mesajul clipului.
Imi place foarte mult cum a analizat Adina clipul.Are dreptate in majoritatea lucrurilor scrise acolo.
La acest moment Gaga scrie istorie, prin numarul de vizualizari de pe youtube, prin recordurile pe care le doboara. Fata care ne invita sa "doar dansam" si incerca un blaf la poker s-a transformat intr-un monstrulet plin de idei si cu multe de spus lumii ce o inconjoara. \
Sper doar ca isi va exploata cu folos faima de care se bucura azi si nu se va "arde" repede. Pana acum a facut asta destul de bine, a ajuns cineva si acum incepe sa incerce sa educe, sa transmita mesaje. Ma cam ingrijoreaza toate simbolurile oculte pe care le vedem in clipurile ei si trimiterile la satanism.... spooky, cum ii sta bine unui monstrulet. :D

Soţia călătorului în timp

sau "The time traveler's wife". Filmul asta o sa il vad in noaptea asta. Am asteptari destul de mari. Sper sa nu imi fie inselate si sa se ridice la inaltimea lor, sau chiar mai sus. Recunosc faptul ca acest promo fan-made la la CharmedPiper1 m-a convins. In acest clip povestea din film este mulata cumva pe serialul sufletului meu. Si a facut o treaba foarte buna, combinand si sincronizand perfect imaginile cu sunetul.
Mai jos este trailerul fanCHARMED-made:

Si dupa continuare trailerul oficial (imi place actrita ce joaca rolul principal :x)

Fac cinste din nou!

Da, iar fac cinste:
Daca acum cateva sapatamani va ofeream zarzare, acum vin cu ceva de sezon: fragi si capsuni.
Mai stiti ca v-am povestit ca de Paste am fost la Zimbrarie (1 si 2), apoi la padure? Ei bine, de la padure nu am plecat cu mana goala. Pe langa pungutele cu gunoaie pe care le-am strans de pe acolo am mai luat si cativa butasi (cred ca e denumirea corecta) de fragi. Erau micuti, delicati si parea ca nu vor avea viata lunga si rodnica (mai ales). Nu a fost asa! Plantati cu grija la umbra si cu ceva apa din cand in cand, fragutii mei au facut fructe! Nistre fragi mici (ca fragii, nah) parfumati si buni la gust; insa prea mici :P
Cu capsunii... alta poveste. Multa lume are capsuni prin gradini. Acum, de la ploile recente s-au umflat/marit, insa nu sunt asa gustosi, nu sunt "concentrati". Mari, da! Insa le lipseste ceva..... Plus ca datorita ploilor s-au cam umplut de noroi (cei care erau pe pamant) si la capsuni am concurenta serioasa: limaxi (un fel de melci fara casa :P). Capsuni am mai multi. Fragii abia sunt la inceput, insa se intind foarte repede si ei.

Eu când vreau să fluier....

Am vazut si eu filmul asta. In mintea mi i se construise o imagine de super film, de un film foarte tare, ce nu trebuia sa imi scape. Si da-i si cauta si sapa pana l-am gasit. o varianta cu subitrare in engleza, chiar.
Ca sa nu ma lungesc prea mult, este un  film  slab rau. Bine, doar nu a luat vreun Oscar sau ceva mai important, ci doar niste premii pentru amatori, grupa mare a industriei cu adevarat grandioasa. Oricum, un premiu e un premiu, cu siguranta au fost filme si filme pe acolo din care l-au ales pe asta.

Excursia de sambata

A fost organizata cam din scurt, nu au mers toti elevii de la mine din clasa, insa a fost frumos; plus ca mai putini elevi, mai putini monstruleti de controlat. Iar la capitolul asta le multumesc mamicilor (2) care si-au insotit copii; astfel ramanand eu cu doar 5 elevi in grija :D. Teoretic, ca practic si cei cu mamicile roiau pe langa mine si la un moment dat nu mai erau nici pe langa mine nici pe langa mama lor. Si eu ma bucuram ca am grija de mai putini si mamicile ii lasau mai liberi. Am vizitat Mausoleul Mateias de la  Campulung Muscel, apoi un mic popas pentru sandwichuri pe o pajiste, unde au zburdat in voie pana s-a luat un nene de noi pe motiv ca ii tavaleam iarba (pasunea, whatever). Apoi ne-am mai restrans asa un pic, sa tavalim mai putina iarba :P Am continuat pana la castelul Bran, unde am vizitat un muzeu al satului din acea regiune si un muzeu unde era expusa mobila originala din castel; ca am inteles ca acum si-a adus proprietarul mobila, sau ceva de genul asta. Nu am vizitat castelul Bran, am ales sa mai facem ture de bazar. Era 20 de lei/adult si 5 lei/copil. Am luat ceva prostioare din bazar, ne-am retras pe bancuta si am mai mancat cate ceva.
Drumul a fost destul de lung si de obositor pana si pentru mine. Nu ma asteptam. Daca pana la Mateias am tinut eu cum am tinut, de la Mateias la Bran drumul a fost un chin pentru mine. Nu am mai experimentat de foarte mult timp acea senzatie de voma (car sick) si nu mi-era dor deloc. Au fost cativa in autocar care au vomat pe capete... pe capete si pe panatalonii mei.... "Patrulam" pe culoar si-l vad  pe unu' asa mai palid-galbior (nu era de la mine din clasa, insa nu sunt genul de om care sa tina cont, tot copil e!) gata -gata de actiune. Il intreb daca ii este rau si raspunde afirmativ dand din cap. Fuga spre rucsacul meu, nu mai gaseam o afurisita de punga; am gasit si cand am ajuns inapoi la el am apucat sa o deschid si sa i-o dau si hoooopa... gata-gata sa fie prea tarziu. A nimerit el, mititelul, si punga, insa si pe mine pe picior, de la genunchi in jos pe piciorul stang. Doar nu eram tampit la cap sa il cert sau sa mai comentez  ceva; Asta, e shit happens! cu servetele s-a dus, nu a ramas patat :D
 E, si de acolo mi-a fost asa de teama sa nu vars, ca nici macar nu am mai mancat. Cu chiu cu vai am bagat un sandwich, in timp ce ai mei bagau sandwichuri, cornuri, apa, suc, biscuiti, porumb fiert.... parca nu mai mancasera de ceva zile :P Eu doar ma gandeam cum o sa le puna in pungi si cum o sa stau eu printre ei. I-am lasat sa-si faca de cap, n-avea rost daca eu nu puteam sa nu poate nici ei. La Bran am luat o pastila si la intoarcere nu am mai avut probleme :D la intoarcere erau istoviti, au dormit pe capete, care cum a putut, am avut vreo 2 care mi-au adormit in brate (am stat in fata, si  veneau si ei si nu ii lasam sa stea pe culoar, ii tineam pe picioare, am mai stat cate 3 in banca).  Ne-am impartasit obiectele cumparate din bazar, am mai cantat  cate ceva si apoi am facut liniste sa doarma cine putea. Incepuse si ploaia aia zdravana. Aproape de scoala abia l-am trezit pe un elev; adica l-am trezit de vreo 3-4 ori si tot nu se dezmeticise. Abia cand s-a vazut in fata portii cred ca s-a mai trezit putin :))
La  Mausoleu au vazut ei si un tun si unul m-a intrebat daca tunul ala trage cu minge d-aia neagra :P Si le-a mai placut "sceneta" aceea cu batali si cateva cranii pe care le-au vazut printr-un geam. Ghidul a fost complet idiot la capitolul prezentare; ii vedea ca sunt niste jumatati de om, i-am spus ca sunt clasa I si el isi zicea poezia cu razboiul lui peste, cand germanii au dres si au facut in localitatea cutare si au respins si s-a mutat capitala la Iasi... balarii pentru ei. Chiar isi aveau rostul explicatiile cand m-a intrebat unu' la ceva timp dupa ce plecasem "In ce tara suntem? Am iesit din Romania?"

Pe post de scutire, alta :(

Imi pare rau ca de ceva zile nu am mai postat nimic pe blog.
De postat as avea ce sa postez, va sunt dator cu multe articole, stiu.
- trebuie sa va povestesc neaparat cum a fost in excursie (cu monstruletii de clasa I) cum i-am pregatit cu pungute, cum era sa le dau chiar eu startul la vomat ;))
- am vazut filmul mult prea premiat (constat acum, dupa vizionare) "Eu cand vreau sa fluier, fluier". O mizerie tipic romaneasca, filmografiei romanesti (filmografie??? parca suna naspa, industrie ce realizeaza filme, nah). o sa explic pe larg.
- am "experimentat" Fanta World -aia cu limited edition, care are o reclama mare pe trilulilu.ro. Nu e cine stie ce.....
- Luni si azi am fost (pret de cateva ore) sofer prin Bucuresti. Nu e cine stie ce realizare, insa pentru mine a fost o provocare, pe care am depasit-o si culmea, fara incidente :P trebuie sa povestesc neaparat!
- Bubii sunt bine mersi, Nu le-am gasit roata in Targoviste, nici dozator de apa.... Le-am luat in schimb un baton hamsterlish asa... un ciubuc cu tot felul de seminte pentru ei.... pare delicios si la cum trag de el, si este !
- mai am o lepsa de la Black Angel cu ceva gen "ce as fi daca as fi" si mai am o restanta, cea cu serialele.
- sa va spun ce e cu grava asta, parerea mea. Si din ce motiv maine sparg greva.... Ma duc la scoala!
- si as mai gasi eu.

Mai sus aveti deci cuprinsul pentru saptamana asta. Asa ca daca v-a atras atentia ceva din ce urmeaza sa postez , va mai astept!
Am adaugat un nou blog la blogroll: Ioana Radu. Un blog foarte tare (mi-e greu sa il descriu cumva fara sa il laud prea mult, astfel incat sa se considere ca il laud nemeritat). va las pe voi sa va convingeti de calitatea acestui blog. Cred ca stiti ca pentru mine, cei din blogroll chiar imi sunt prieteni, fie doar in online. Nu mai stiu de unde si cum am dat de el, insa mi-a placut mult ce e scris acolo. Autoarea este din Dambovita, Pucioasa si ii multumesc prin aceste randuri ca mi-a acceptat cererea de link exchange ;)